négy településen

2021.02.16. 15:15

Királyok kerékpárútja épül Fejérben

Az elképzelés szerint a Királyok útja kerékpárút Székesfehérvár, Úrhida, Sárszentmihály, Sárkeszi és Nádasdladány településeket köti majd össze.

V. Varga József

A sárpentelei erdőnél még nincs, de majd lesz kerékpárút!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A térségi jelentőségű kerékpárutak előkészítéséről szóló kormányhatározat az előkészítéséről, a tervezésről, illetve az elkészült tervek hatósági egyeztetéséről rendelkezik. A projekt kapcsán az engedélyezési és kiviteli terveket a Fejér Megyei Önkormányzat, valamint az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. közösen készítteti el. Amint megtudtuk: a 2021–2027 ciklus felhívásaira – melyek előreláthatólag 2021. első félévében megjelennek – az érintett önkormányzatok olyan pályázatokat tudnak benyújtani, melyek a valós kivitelezési költségeket tartalmazzák.

A sárpentelei erdőnél még nincs, de majd lesz kerékpárút!
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kerékpárút tervezési szakaszának kezdete a Sárpentelei Parkerdő közúti csatlakozásától indul és Nádasdladányban, a Gyümölcsfa utcánál fejeződik be. A 15 kilométer hosszúságú nyomvonal az országos 7201, illetve 7202 jelű közutakkal párhuzamosan haladva érinti majd a fenti négy települést. Sárkesziben, a nyomvonal kialakításánál figyelembe kell venni a már elkészült Sárkeszi–Kiskeszi közötti kerékpárút­szakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában