Összefoglaló

2021.02.28. 20:00

Kétszintes Plaza, épülő M8-as, panaszos történet Sárszentágotáról – Ezt olvastátok februárban

Február utolsó napjához érve, úgy gondoltuk, hogy felelevenítjük egy kicsit a hónap történéseit és egy csokorba szedjük az általatok legolvasottabb híreket.

feol.hu

Átalakul a megye legnagyobb bevásárlóközpontja Fotó: PT (Archív)

Összeállításunkból szándékosan kihagytuk a baleseteket, tragédiákat, gyászhíreket, hogy ne ezek a tartalmak töltsék meg az összeállítást.

1. A TEK és a rendőrség ébresztette a Jancsár utca lakóit

Állampolgári bejelentésre jelentek meg a székesfehérvári rendőrök február 5-én délelőtt egy Jancsár utcai háznál.

A bejelentés alapján felmerült annak gyanúja, hogy egy személynél éles lőfegyver van, ezért munkatársaim a TEK segítségét kérték. A helyszínen, egy lakásban tartott kutatás során éles lőfegyvert az egyenruhások nem találtak, azonban egy férfit kábítószer birtoklás gyanúja miatt előállítottak a rendőrségre. Elszámoltatása folyamatban van.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nagy-erokkel-vonult-ki-a-rendorseg-es-a-tek-fehervaron-a-jancsar-utcaba-4652530/

2. Egy szerteágazó panaszos történet Sárszentágotáról

Az Imre házaspárhoz már nem jár személyi gondozó. Az idős asszony és férfi számára ez nem elfogadható. A segítő szervezet szerint pedig a házaspár magatartása hagy kívánni valót maga után.

A házaspár állítása szerint a hozzájuk korábban járó gondozó az általuk kifizetett ebédet hozta nekik házhoz, illetve a bevásárlást, a gyógyszerkiváltást, a receptfelíratást intézte el számukra. Ez már mind múltidő! Imre Istvánné úgy emlékszik, utoljára január 4-én jött hozzájuk a gondozó; kenyeret hozott. Természetesen emlékszik a segítőjük nevére, meg is mondta, mi azonban nem írjuk le.

A teljes történetet itt olvashatják el:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/imre-istvan-sarszentagota-sebestyen-zoltan-nagy-katalin-panaszos-4672051/

3. Elképesztő állapotok uralkodtak egy Fejér megyei vágóhídon – Csak erős idegzetűeknek!

Rendkívül súlyos technológiai-higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Fejér megyei vágóhíd és darabolóüzem ellenőrzése során.

Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a vágóhíd takarítatlan, rendkívüli mértékben szennyezett. A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben. A falakat, berendezési tárgyakat kosz borította. A dobogón és az egyik kézmosóban is belsőség volt. A helyiségben található – rendkívül szennyezett – eszközfertőtlenítők egyike sem működött és az eszközöket (kések, testhasító fűrész) szintén vér és egyéb maradványok borították.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/az-ember-gyomra-felfordul-attol-amit-a-egy-fejer-megyei-vagohidon-talalt-a-nebih-csak-eros-idegzetueknek-video-4648129/

4. Új fejlemények az épülő M8-as autópályáról

Továbbra is terítéken van a megye negyedik autópályájának – illetve ez esetben „csak” gyorsforgalmi útjának – kialakítása, melyben talán Baracs települése a leghangosabb. Joggal, hiszen a mellettük elhaladó M6 autópályára sincs közvetlen felhajtójuk, s most már biztos, hogy az új autóútra sem lesz.

Megtudtuk, miszerint legalább három évet még várni kell arra, hogy megkezdődjenek a munkálatok Baracs közelében. Ennek a rendkívül hosszú időtartamnak több oka is van: a helyi vezetés szerint jelenleg is tart a környezetvédelmi engedély vizsgálata és a gyorsforgalmi út tervezése – utóbbi még egy évig biztosan, s csak utána jöhet az építési engedélyezési eljárás. Majd el kell készülnie a kiviteli tervnek, amit a közbeszerzés követ. Válasz érkezett a település közvetlen felhajtójáról az M8-asra. Szárszó Lajos szerint a műszaki előírások közül talán a legfontosabb, amely alapján a NIF Zrt. el tudta utasítani a falu ez irányú kérését, hogy felhajtót-lehajtót csak olyan esetben építenek, amennyiben az országos közúti kereszteződésre esik – ez pedig Baracs esetében nem áll fenn.

A teljes cikket itt olvashatják:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-fejlemenyek-az-epulo-m8-as-autopalyarol-4699069/#

5. Kétszintes lesz a Plaza, költözik a piac

A legújabb hírek szerint kétszeresére bővül a pláza területe, továbbá az azzal átellenben található, most még ingyenes parkolóként funkcionáló területet is beépítik. Ide költözik az újjáépülő, korszerűbb piac.

A város honlapján megjelent a hír, miszerint megkezdődik az Alba Pláza nagyszabású korszerűsítésének és bővítésének előkészítése, amelynek köszönhetően kívül-belül jelentősen megújul a bevásárlóközpont. A teljes körű felújítás keretében a mostani tetőparkoló helyére egy újabb szint épül, így ezzel csaknem megduplázódik a pláza alapterülete. Az új, immár kétszintes bevásárlóközpontban a tervek szerint egy rendezvénytér is helyet kaphat.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ketszintes-lesz-a-plaza-es-koltozik-a-varosi-piac-4702480/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában