5,3 milliárd forint

2021.02.12. 16:20

Jó ütemben halad a Szent István Király Múzeum központi épületének felújítása

Október végére elkészül a Rendház felújítása, jövőre nyílhat a nagyszabású, az Árpádok korát bemutató kiállítás.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sajtónyilvános épületbejáráson vett részt péntek délután Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester, Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója és Sipos Tamás, a Fehérép Kft. ügyvezető igazgatója.

– Lehet látni és hallani, hogy munkavégzés folyik itt a Rendház épületében és annak udvarán. Mintegy bruttó 5,3 milliárd forintos összegből újul meg ez a számunkra oly’ fontos kulturális épület – szólt a gazdasági udvaron állva Cser-Palkovics András polgármester a bejárás elején.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vargha Tamás hozzátette, itt lesz majd a megújuló, kibővülő múzeumépület bejárata.

– Egy hatalmas, üres gödröt látunk, itt lesz majd az a huszonegyedik századi fogadótér, amely az ezen a kapun beérkező látogatókat fogadja, és majd a galériára felsétálva bevezeti majd a Rendház épületébe, a kiállítótérbe – mondta.

A felújítás és az új épületrész október végére készül el. A nemzetközi figyelemre is számot tartó nyitó kiállítás, amely az Árpád-házat hivatott bemutatni, 2022. tavaszán vagy nyarán nyílik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában