Fejér évfordulós emlékei

2021.02.03. 07:45

Három egyéni bajnokságot nyertek az Alba Regia vívói ötven évvel ezelőtt

Korondy Tamás

Három bajnoki cím

Napra pontosan 50 évvel ezelőtt ugyanígy szerdára esett február harmadik napja, amikor a Fejér Megyei Hírlap munkatársai tudósítást adtak arról, hogy a Dunaújvárosban megrendezett, 1971. évi megyei félnőtt egyéni vívóbajnokságon az Alba Regia versenyzői remekeltek, hiszen három egyéni bajnokságot nyertek.

Zárszámadás megyeszerte

„Megyénkben 179 termelőszövetkezet közül eddig 126 készítette el a zárszámadást. A maradék 53 termelőszövetkezetben már megtartották a zárszámadási közgyűlést, amelyen a tagság jóváhagyta a zárszámadást” – írtuk 60 éve.

20 éves a fatelepítés

2001-ben, azaz 20 évvel ezelőtt a székesfehérvári városgondnokság tájékoztatta a Lehel úti kiserdő környékén lakókat, hogy február 5-től megkezdi az Aszalvölgyi-árok melletti nyárfák tarvágását. Ezután az erdő tervszerű felújítása is megtörtént, hiszen a munkálatok márciusig is eltartottak, utána fatelepítés következett a területen.

Visszautasított kérelem

10 évvel ezelőtt tudósított hírlapunk az enyingi bandatagról, Sztojka Ivánról. Akkor azt írtuk, nem adott helyt a bíróság a harmadrendű vádlott helyszíni tárgyalásra vonatkozó kérelmének. Mint tudjuk, a Veszprém korábbi kiváló kézilabdázójának gyilkosát végül a hírt követő rövid időn belül 13 év börtönre ítélték.

Családtámogatás

10 éves történet ugyan, de Bakonycsernyén már akkor 20 000 forint összegű támogatásban részesítette az önkormányzat gyermekvállalás esetén az állandó csernyei lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen is a településen élő családokat az önkormányzat, írtuk meg 2011. év ezen napján. Erről a rendeletet pedig egy későbbi időpontban tartott ülésén fogadta el a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában