pályázat

2021.02.04. 15:30

Hagyományos rajzok móri gyerekektől

Február tizedikén hirdetnek győzteseket a kisebbségi önkormányzat által szervezett, sváb hagyományokat bemutató rajzpályázat záróeseményén.

Palocsai Jenő

Sikeres rajzpályázat: lehet szavazni az alkotásokra

Fotó: önkormányzat

A Német Nemzetiségi Önkormányzat első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a helyi óvodák kisgyermekei, általános valamint középiskolák diákjai számára a „Zeichnen macht Spaß” rajzversenyt. A szervezők célja volt a móri német nemzetiség történelmének, szellemi kultúrájának, népszokásainak, helyi hagyományainak bemutatása.

Fotó: önkormányzat

A rajzok leadási határideje már lejárt, az eredményhirdetésre február 10-én kerül sor. Közönségszavazás is lesz, ahol kategóriánként külön albumokban lehet megnézni az alkotásokat az önkormányzat honlapján és a közösségi oldalon.

Fotó: önkormányzat

Február 7. utolsó percéig lesz lehetőség szavazni, és az első három legtöbb like-ot bezsebelő alkotás kapja meg a közönségdíjat, minden kategóriában.

Fotó: önkormányzat

Horváth-Wundele Krisztina, a kisebbségi önkormányzat testületének tagja elmondta: – Nagyon örülünk az első rajzpályázatunk sikerének, sok alkotás érkezett, a gyerekek nagyon kreatívak voltak.

Fotó: önkormányzat

Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekeknek igen gazdag a tudástáruk a móri német nemzetiségi hagyományok kapcsán.

Fotó: önkormányzat

A rajzokból kiderül, hogy a szőlőművelés mellett igen tájékozottak a régi móri szokásokról, népviseletről, használati tárgyakról, illetve történésekről, mint például a disznóvágás, a tollfosztás vagy a sütés-főzés.

Sikeres rajzpályázat: lehet szavazni az alkotásokra
Fotó: önkormányzat

Terveik között szerepel még, hogy amint a körülmények engedik, az alkotásokat a nagyközönségnek is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában