Költségmentes

2021.02.01. 11:30

Tanuszodát építene az EMMI Abára

Hatalmas fejlesztés előtt állhat Aba városa, amennyiben valóban a kisváros területén építik meg a sokak által várt rekreációs komplexumot. Tervek, elképzelések ugyanis már voltak eddig is, ám most már valódi esély van arra, hogy megvalósuljon a beruházás.

Korondy Tamás

A tervek szerint így nézne ki az új komplexum

Fotó: Aba Önkormányzat

Ahogy Aba város Önkormányzata a közleményében jelzi, önkormányzatuk egyenesen az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárától, Szabó Tündétől kapott levelet, mely szerint a város felmerült lehetséges helyszínként egy tan­uszoda létesítésére.

– A fejlesztés további lépései előtt az önkormányzatnak egy szándéknyilatkozatban vállalnia kell, hogy a létesítményhez szükséges közművesített területet biztosítja és térítésmentesen állami tulajdonba adja, ezt a fejlesztést nagy örömmel be is fogadjuk – írja Mikula Lajos polgármester, aki hozzátette, a kért nyilatkozatot az önkormányzat már meg is küldte az EMMI-nek.

A tervek szerint így nézne ki az új komplexum
Fotó: Aba Önkormányzat

Mint olvasható, a terület biztosításán túl az önkormányzatot nem terheli további költség, vagyis mind az építést, mind a későbbi üzemeltetést teljes egészében a kormány állami költségvetésből finanszírozza.

– A tanuszoda lehetséges megépülése nem meglepetés az önkormányzati vezetés számára, hiszen a fejlesztés már korábban előkerült a Varga Gábor országgyűlési képviselővel zajló egyeztetések során. Többek között emiatt is került sor a múlt évben a településrendezési terv módosítására. Ez volt szükséges ahhoz, hogy a tervezett helyszínen, a „társasház” mellett meg lehessen építeni az uszodát – fogalmaz a tájékoztató.

Kiemelik még azt is, hogy az említett terültre kerülhetne egy diszkontáruház is, amennyiben lesz megfelelő befektető a projekt elindításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában