gyűjtőkonténerek

2021.02.02. 07:20

A faluközpont látványát óvják Soponyán

A ruha- és üveggyűjtő konténereket a falu központjából áthelyezték az önkormányzat udvarára. Ezután is napszaktól függetlenül bárki elhelyezheti ott a feleslegessé vált holmiját.

V. Varga József

Ruha és üveg! A községháza udvara nem mellesleg kamerával megfigyelt terület

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Korábban a ruha- és üveg­gyűjtő tárolók a település központjában álltak, közvetlenül az orvosi rendelő és a gyógyszertár bejáratánál, illetve a posta és a közösségi ház közvetlen közelében, a buszmegállónál, a nagy parkoló egyik oldalában – mondta el lapunk érdeklődésére Szücs Norbert polgármester.

– Mindenki ezen a központi helyen intézi a napi dolgait, és gyakori gondot okozott, hogy a már megtelt hulladékgyűjtők mellé közvetlenül (jobb esetben, szatyorban vagy zsákban, de gyakran anélkül) helyezték el a lakosok hulladékaikat. Többször volt arra is példa, hogy a konténerbe tett ruhákat az éjszaka folyamán kiszedték, átválogatták és szétdobálva hagyták.

Ruha és üveg! A községháza udvara nem mellesleg kamerával megfigyelt terület
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Mindezek alapján – úgy gondolom, érthető módon, nem kívánva településképünket, illetve a faluközpontunkat továbbra is ilyen látványnak kitenni – a képviselő-testületünk úgy határozott, hogy a gyűjtőkonténereket áthelyezzük a községháza udvarára.

– A hulladékgyűjtőket a lakosság a nap 24 órájában bármikor elérheti, azonban azokra munkatársainknak napközben rálátása van, így az esetlegesen a kuka mellé tett hulladékot helyben azonnal kezelni tudjuk, illetve az sem hátrány, hogy az udvar kamerával megfigyelt terület alá esik. Arra kérek mindenkit, hogy a tárolótartályok környékén lévő tisztaságra fokozott figyelmet fordítsunk! – tette hozzá a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában