Fejér évfordulós emlékei

2021.02.05. 07:05

Fa Nándor 30 éve rajtolt a Föld körüli vitorlásversenyen, az Alba Regia fedélzetén

V. Varga József

Mezőgazdasági technikum

Felsőfokú mezőgazdasági technikum nyílik Székesfehérváron – írta a Fejér Megyei Hírlap 60 éve ezen a napon. Az iskolavárosnak nevezett Székesfehérváron március elsején újabb nagyjelentőségű oktatási intézmény nyitja meg kapuit. Munkához lát az ország első felsőfokú mezőgazdasági technikuma, hogy olyan érettségizett fiatalokból, akik legalább egy évet a mezőgazdaságban dolgoztak, jó növénytermesztési szakembereket képezzen.

Ország- és világjárás

Növekszik az ország- és világjáráson résztvevő fiatalok száma Fejér megyében. Ezt tükrözik az Expressz Utazási Iroda megyei kirendeltségének adatai. A múlt évben 2348 megyei fiatal ismerkedett Budapesttel, és az ország más tájaival. Tavaly is sok fiatal vett részt a szegedi rendezvényeken. Külföldön, a baráti szocialista országok legszebb tájain 1970-ben 500 Fejér megyei fiatal járt expresszúttal.

Rehabilitációs bizottság

Nagyobb segítség a rászorultaknak. Rehabilitációs bizottság alakult – írta a lap 1981. február 5-én. Tegnap délelőtt Székesfehérváron megtartotta alakuló ülését a megyei rehabilitációs bizottság, amelynek létrehozását a nemrégiben megjelent minisztertanácsi határozat kimondta és kötelezővé is tette. A határozat azokat a feladatokat tartalmazza, amelyeket végre kell hajtani a megváltozott munkaképességű dolgozók hatékonyabb foglalkoztatása céljából.

Fa Nándor és az Alba Regia

Vasárnap, helyi idő szerint 13 órakor rajtolt az ausztráliai Sydney-ből a Föld körüli vitorlásverseny mezőnye – számolt be 30 éve a Hírlap a szakaszrajtról. Tizennyolcan vágtak neki a harmadik szakasznak, köztük Fa Nándor az Alba Regia fedélzetén. A rajt jól sikerült, és az azóta eltelt időszakban kitűnően halad, és az élmezőnyben vitorlázik Fa Nándor.

Holttest a halastóban

2001. február 5. – Egy ismeretlen női holttest kiemelésére kérte a rendőrség a tűzoltóság segítségét tegnap reggel. Székesfehérváron, a Kelemen Béla utca mögötti halastóból emelték ki a 40–50 év körüli asszony holttestét. Azt, hogy mikor és milyen körülmények között került a vízbe, s halálát pontosan mi okozta, egyelőre nem tudni. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot.

Egyre több az influenzás

Meghalt egy beteg a megyei kórházban, akit influenzaszerű tünetekkel szállítottak be – írta 10 éve a megyei napilap. Igaz, a halál okát hivatalosan szívizomelhalásban, keringési elégtelenségben állapították meg, de nem zárható ki az influenzával való összefüggés a haláleset kapcsán. Számos munkahelyen túlóráznak beteg kollégáik munkáját pótolva azok, akiket még nem kapott el a vírus. Több helyről azonban olyan információt kaptunk, hogy betegen is bejárnak az emberek dolgozni, nem kockáztatják a munkahelyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában