vissza nem térítendő támogatásból

2021.01.09. 07:25

Várhatunk Zöld Buszt Fehérváron?

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Zöld Busz Projektiroda elektromos buszok vásárlását támogató pályázatot indított.

Baráth Eszter

A kiírás első körében január 4. és február 4. között a 25 ezernél több lelket számláló városok nyújthatják be pályázatukat. A minisztérium tájékoztatása szerint a települések vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek elöregedett buszaik lecserélésére, melyeket elektromos meghajtású járművekkel helyettesítenek. Ezzel kapcsolatban Fehérvár önkormányzata az alábbi tájékoztatást adta:

„2020-ban a Volánbusz és a város együttműködésében 23 darab vadonatúj csuklós autóbusz tudott forgalomba állni. Ezzel jelentősen fiatalodott, környezetbarátabb és jobb minőségű lett a városi flotta. Szeretnénk tovább fejleszteni, nagyságrendileg 15–25 darab szólóbusz tekintetében. A Volánnal erről már folynak az egyeztetések, szeretnénk, ha ezek elektromos vagy gázüzemű járművek lennének. Bízunk benne, hogy 2021–2022-ben ez a beszerzés akár el is indulhat. Az viszont biztos, hogy egy új Ikarus elektromos buszt mindenki kipróbálhat majd februárban, az ITM egy pályázatának köszönhetően, a Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt keretében. Ez az autóbusz a menetrendben beépítetten közlekedik majd a helyi közösségi közlekedésben. Tárgyalunk további csuklós buszok beszerzéséről is a Volánnal. Kényelmes, modern, környezetbarát flottát szeretnénk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában