méltó lesz a felújított kultúrházhoz

2021.01.12. 15:00

Újbarok idei falunapján felavathatják az új szabadtéri színpadot

A szabadtéri színpad központi szerepet játszik a falu kulturális életében, és hosszú ideje évente több programnak ad helyet. Arra azonban, hogy milyen régi, még maga a polgármester sem tudta a választ. Egy biztos: most alaposan megújul.

Borsányi Bea

Új burkolatot is kap a most felbontott terület

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Amikor 1989-ben Újbarokra költöztem, már biztosan itt állt a színpad a falu közepén – mondta Schnobl Ferenc, aki arról számolt be lapunknak, hogy a Magyar Falu programban közösségi tér felújítására nyert támogatásból, 20,5 millió forintból alakítják át, teszik rendbe ezt a régi örökséget, a nagyjából 50 négyzetméteres színpadot. A felújítás során sort kerítenek a tető cseréjére és új burkolatot kap a színpad, amely mellé öltözőt is építenek, valamint körben letekerhető ponyvával látják el, így zárhatóvá is válik, hogy rosszabb idő esetén is meg lehessen tartani a programokat. Ezen felül a környezetét is rendbe teszik – azt a területet, amelyet eddig parkolásra használtak, de arra nem kaptak engedélyt, hogy hivatalosan is parkolókat alakítsanak ki rajta, most parkosítják. Az építkezés idejére a Fő utca felőli bejárat és parkolási lehetőség megszüntetésre kerül. A postára, valamint az orvosi rendelésre történő bejárás és gépjárműparkolás, illetve a kultúrház megközelítése a Barok köz felől lehetséges.

Új burkolatot is kap a most felbontott terület
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester azt is elmondta, nagyon szeretné, hogy idén, az augusztus 15-én esedékes falunapon át tudják adni, és mindjárt egy jó programmal fel tudják avatni a színpadot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában