Pályázat

2021.01.26. 07:10

Tornaszobát építenek hozzá a mezőkomáromi óvodához

Az elmúlt hetekben több mezőkomáromi fejlesztésről, tervről is számot adtunk. A művelődési ház és más ingatlanok mellett rövidesen az óvoda is megújul.

Majer Tamás

Közel hetvenmillió forint óvodatámogatás van a falu bankszámláján

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Négy elnyert pályázati óvodatámogatás is az önkormányzat rendelkezésére áll. Ezek között vannak olyanok is, amelyet már három, négy éve megnyert a község, ez egyrészt sürgeti a felújítás elkezdését, másrészt nehezíti. Az elmúlt időszakban egyes kivitelezők visszaléptek a munkától. Nos, az évekkel ezelőtt elkészített beruházás-költségvetésekből ma már kicsit kevesebb kerülne ki, ezért az önkormányzat újabb forrás után nézett.

Köő Péter polgármester elmondta, a megyei közgyűléstől vettek fel 10 millió forintot, kipótolandó az önkormányzati önerőt. Ez visszatérítendő, kamatmentes kölcsön.

Közel hetvenmillió forint óvodatámogatás van a falu bankszámláján
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Ezenfelül közel 70 millió forint támogatás van a falu bankszámláján. A legkorábbi, még fel nem használt forrás egy belügyminisztériumi pályázat eredménye: 20 millió forint áll rendelkésésre az óvoda megsüllyedt, régi vizesblokkjának elbontására, újjáépítésére. Az óvoda középső szárnyának energetikai fölújítására – benne a nyílászárók cseréjével, a szigetelések korszerűsítésével – további 14 és fél millió forint költhető el. A legnagyobb összeg – 30 millió forint – pedig az óvoda tornaszobájának megépítésére fordítható: növekedni fog az épület alapterülete.

Az elmúlt év végén 4,2 millió forint Magyar Falu Program-támogatást hívott le eredményesen a község az óvoda belső, udvari játszóterének új játszóeszközeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában