online közvetítik

2021.01.20. 07:05

Ökumenikus imahét online: Maradjatok meg szeretetemben

Az ökumenikus imahét szentségét a Krisztus-hívők egységéért, Isten áldásának kérésével nyújtotta át a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa a testvéreknek, a papoknak, a lelkészeknek, a lelkipásztoroknak.

V. Varga József

Hamarosan a televízióban is láthatjuk az istentiszteletet

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ökumenikus istentiszteletet tartottak kedden délelőtt a Budai úti református templomban. A televíziós felvétel a vírushelyzet miatt az online téren keresztül jut el a hívekhez.

A prédikációt Spányi Antal megyés püspök tartotta, részt vett az imádságban Berze János és Szász Zoltán református lelkész, Bencze András evangélikus lelkész, Révész Lajos baptista lelkész és Molnár Kata evangélikus teológushallgató. A jézusi képpel szemünk előtt egy szépen, szakszerűen gondozott szőlőtőke jelenik meg, amelynek vesszői roskadoznak az ízes, érett terméstől. Ezek a vesszők a szőlőtőkén vannak, s a szőlőtőke maga Jézus Krisztus, a vesszők pedig a keresztények. A vesszőszálak, amelyeken a termés érik, a szőlőtőkével való megbonthatatlan közösséget fejezik ki. A tőkén azonban nem egyetlen vessző nő, hanem több, amelyek együtt a plébániai és gyülekezeti közösségeket jelképezik – fogalmazta meg Bencze András evangélikus lelkész az imahét üzenetét. Amint megtudtuk: a 2021-es keresztény egységért való imahét anyagát a Grandchamp-i Szerzetesi Közösség készítette.

Hamarosan a televízióban is láthatjuk az istentiszteletet
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A választott téma – „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek.” (Jn 15,5–9) – kifejezi a svájci közösség elhivatottságát az imádságra, megbékélésre, az egyház és az emberiség családjának egységére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában