Beruházás

2021.01.19. 07:40

Megújult az Napsugár Óvoda udvara

Új, szép színes és biztonságos udvari játszóeszközöket vehetnek birtokba a Napsugár Óvodába járó gyerekek.

Héjj Vivien

A pályamegfelelés nem szaktudás, hanem egyéni kompetenciák kérdése

Forrás: shutterstock

A pályázati forrásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően modern rugós játékokon, kötélhídon, kombinált mászókán, lap-, fészek- és mérleghintákon ügyeskedhetnek az ovisok – tájékoztat az újdonságokról a város honlapja.

Az augusztusban indult program keretében öt fehérvári óvoda udvara újulhat meg, mindösszesen 185 millió forintból. Ennek köszönhetően mintegy 900 kisgyermek mindennapjait teszik komfortossá és biztonságossá. A projekt keretében a tereprendezés sem marad el, így idén tavaszra megszépül az Árpád Úti, a Ligetsori, a Napsugár Óvoda, valamint a Szivárvány Óvoda és a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájának udvara.

A beruházás hétfőn készült el a Napsugár Óvodában. Mályi Lilla igazgató elmondta, a kivitelezés november közepén kezdődött el, az új eszközök között van egy kötélhíd, egy kombinált mászóka, rugós játék, mérleghinták és egy fészekhinta is. Mindemellett a meglévő játszóeszközök is megújultak: a hinták fém vázait és a homokozókat is rendbe hozták.

Kihasználva a szép, száraz téli időt, az óvoda 156 kisgyermeke már tegnap délelőtt birtokba vehette a megújult udvart. Az első nap tapasztalata azt mutatja, a fészekhinta és a mászójátékok biztosan népszerűek lesznek.

A beruházás keretében a Szivárvány Óvodában jelenleg is folynak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában