Melegedőpontot telepítettek

2021.01.20. 07:25

Megoldást találtak a hideg elviselésére Ercsin

A járványhelyzetre való tekintettel a helyi szociális szolgálat központja szolgál melegedő és menedékhely gyanánt.

Korondy Tamás

Fotó: pixabay

– Szombaton este egyeztettem a szociális szolgálat intézményvezető asszonyával, Szabó Beátával, akit arra kértem, hogy a rendkívüli hidegben is legyenek folyamatos szolgálatban az elkövetkező pár napban. Napközben meleg teával, zsíros kenyérrel próbálják a rászoruló embereket ellátni – ismertette Szabó Tamás polgármester, hozzátéve, hogy a polgárőröknek és a rendőrőrs parancsnokának is szólt, hogy ha segítségre szoruló személyt látnak a járőrözés során, akkor mondják meg, hogy hol lehet melegedési helyet kapni.

Szabó Beáta, az Ercsi Szociális Szolgálat vezetője szerint minden évben, ha meleg van vagy túl hideg, akkor az emberi erőforrások minisztériuma protokoll szerint kéri hogy eljárjanak. Ilyen extrém időjárás esetén vörös kóddal jelzik ezt a veszélyhelyzetet.

– Hozzánk be lehet jönni reggeltől egészen este 8 óráig, ahol tudunk adni meleg teát és zsíros kenyeret, valamint tudnak melegedni a fázó emberek, akiknek esetleg nincs olyan hajlékuk egész napra, vagy gondot okoz a fűtés. Ezeken a hideg napokon éjszakára is tudunk ellátást biztosítani – fogalmazott a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában