a hónap végére elkészül

2021.01.06. 14:00

Közel már a befejezés – Új helyszínt kap a Család- és Gyermekjóléti Központ

Lapunk hasábjain egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy idén új helyre költözhet az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, amely jelenleg városszerte 16 telephelyen látja el feladatait. Nos, a kivitelezés már a végéhez közeledik.

Héjj Vivien

Az előzetes tervek szerint halad az építkezés, amelynek végén sok dolgozó munkája válhat könnyebbé

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Újra megtelik élettel a Kodolányi János Egyetem – korábban főiskola – egykori, Irányi Dániel utca 4. szám alatti épülete, ahol innovatív, összevont szociális szolgáltató központot alakítanak ki. Az egy évvel ezelőtti tervek azt mutatták, a több mint 500 millió forintos, uniós finanszírozású beruházás az idei év elején elkészülhet és tavasszal már megújult, 21. századi környezetben folytathatja működését a nagy múltú intézmény. A tervek pedig immár valósággá váltak, ugyanis az utolsó simításokat végzik a szóban forgó helyszínen.

A szociális szolgáltató központ jelentősen megkönnyíti majd a Család- és Gyermekjóléti Központ munkaszervezését, mindennapi működését.

– Nagyjából egy éve kezdődött a felújítás, ami a terveknek megfelelően haladt, így január 31-én teljes egészében elkészül az épület. A költözésre azért van szükség, mert jelen pillanatban az intézményünk közel 80 dolgozója 16 különböző telephelyen valósítja meg a szolgáltatásainkat. Mind a munkaszervezés, mind a szolgáltatás minősége szempontjából sokkal jobb színvonalat tudunk biztosítani akkor, ha minden egy helyen lesz. A tervek szerint minden alkalmazott egy központi telephelyen, az Irányi Dániel utcában dolgozik majd. Úgy gondolom, így sokkal könnyebben elérhetőek leszünk – vázolta a részleteket Tisztl Henrik intézményvezető. Hozzátette, az új épületben számtalan olyan blokkot kialakítanak, ami a mindennapi munkát is jelentősen megkönnyíti: többek között pszichológusi tanácsadó szobát, családkonzultációs szobát és klubhelyiséget is kialakítanak.

Az előzetes tervek szerint halad az építkezés, amelynek végén sok dolgozó munkája válhat könnyebbé
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az egész épület akadálymentesített lesz, ráadásul a zárt udvarnak köszönhetően a különböző szakmai folyamatokat a tavaszi-nyári-őszi időszakban akár a szabadba is kivihetik a szakemberek.

Az ügyfélszolgálat jelenleg két helyen működik: a Tolnai utcában és a Sütő utcában. A költözésnek köszönhetően minden egy helyre kerülhet, ám a családoknak lesz idejük alkalmazkodni az új helyzethez, ugyanis a tervek szerint a költözést követően nagyjából fél évig vagy igény szerint egy évig működik még a Sütő utcai ügyfélszolgálat is. Ami biztos, hogy az új helyszín modern környezetben biztosít minden eddiginél könnyebb, gördülékenyebb ügyintézést azoknak, akik igénybe veszik a Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásait. A tényleges költözés a tavaszi hónapokra datálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában