A tudatos az új normális!

2021.01.12. 07:15

Jubileumi Zöldsuli program a gyerekeknek – A szavazás folytatódik

Az online voksok állása szerint hétfő délután az első helyen tanyázott az István Király, a negyediken pedig a Tóparti csapata. Hajrá, a szavazás folytatódik!

V. Varga József

Támadás a király ellen! – Sakkjátszma az István Királyban

Fotó: az iskola

Az egyik magyar érdekeltségű pénzintézet Zöldsuli programja immár 10 éves, szervezői annak idején azzal a szándékkal indították útjára a nemes versengést, hogy a legifjabb generáció figyelmét felhívják a környezet védelmének és megóvásának fontosságára.

A Másképp élünk – Tudatos az új normális! elnevezésű pályázatra Fejér megyéből két iskola egy-egy osztálya készített bemutatkozó videót – tudta meg portálunk Rácz Katalin pedagógustól.

Az István Király Általános Iskola 2. c osztálya – bolygónk erőforrásainak megóvásához, a tudatos, fenntarthatóbb élethez hozzájárulva – Újratervezés című projektjükben azt mutatják be: hogyan tanulják meg a lurkók a túlfogyasztás és az ökológiai lábnyom csökkentésének módjait, az újrahasznosítás technikáit. Videójukban látható a hulladékok szelektív gyűjtése, s az, hogy a válogatást követően a kidobásra ítélt anyagok felhasználásával a Sakkpalota program tagjaként sakkbábukat készítenek, majd a játszmát is lebonyolítják.

Támadás a király ellen! – Sakkjátszma az István Királyban
Fotó: az iskola

A másik megyei pályázó a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 7. c osztálya. Pályaművük a környezettudatos életmód fontosságáról szól, hiszen ez jelentősen csökkenti az ökológiai lábnyomot. Sokan sokféleképpen értelmezik a mindennapokban a fenntarthatóságot, ők az ökotudatosság fejlesztésére Óvd magad és környezetedet, élj egészségesen! címmel egy társasjátékot készítettek, amely megmutatja, hogyan kellene cselekednünk helyesen, ötleteket adva a tudatos döntésekhez.

A videókra január 15-én 14 óráig lehet szavazni: https:// www.cetelemzoldsuli.hu/szavazas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában