A térség legnagyobb játékterű tornaterme épül föl

2021.01.09. 07:30

Iskolafejlesztés Cecén

Több mint egymilliárd forint állami, illetve európai uniós forrásból újul meg, sőt kap jelentős bővítést a Cecei Általános Iskola épületkomplexuma.

Majer Tamás

Nemcsak megújítják, de bővítik is az épületkomplexumot

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A kivitelezés tevékenysége ezen a héten hétfőn kezdődött, a terület előkészítése zajlik – számolt be lapunknak a helyszínen Nagy László, a Szegletkő Kft. ügyvezetője. – Jövő héten érkeznek a földgépek, az autódaruk. Épül egy mozgássérültlift, ehhez kellenek e gépek, illetve elkezdjük a projekt legjelentősebb elemének, a tornateremnek a felépítését is, ahhoz is szükségesek a nagy gépek. Egy emeletráépítést is kap az iskolaépület – mondta. – Ezeket kell elvégeznünk ez év november végéig, ez a határidőnk.

Az új emeleti részen többek között négy új tanterem létesül. Ezen túlmenően egy teljesen új tornaterem is épül:

– Szabványméretű, 40-szer 20 méteres területű csarnok lesz – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Ez azt jelenti, hogy kézilabda-mérkőzések rendezésére minden szinten alkalmas lesz a játéktér. Ilyen jelenleg Fejér megye déli részén nincs. A biztonsági előírásoknak megfelelő két és fél, három- méteres kifutási távolság is meglesz a pálya szélétől a falig, minden irányban. Nagy lelátót ugyan nem kap a terem, de azért egy legalább 50 főt befogadni képes, a nézők számára használható részt létesítenek. A szülők szurkolhatnak!

Nemcsak megújítják, de bővítik is az épületkomplexumot
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A sporttevékenységek megvalósíthatóbb körülmények között fognak zajlani. Nyilván nagyon örülünk annak, hogy egy új tornacsarnokot is kapunk, ezáltal a gyermekeink fejlődését, sportos életmódra nevelését még inkább segíteni tudjuk – mondta Tiringer Istvánné, az iskola vezetője.

Az eseményen ugyancsak jelen lévő Varga Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt lapunknak, az ilyen és ehhez hasonló iskolai, illetve tornatermi fejlesztések célja, hogy biztosítsák a gyerekek sportolási lehetőségét. A mindennapos testnevelés megvalósulásához szükségesek az infrastrukturális feltételek.

Fazekas Gábor, Cece polgármestere elmondta, hogy a cecei önkormányzat mint az iskolaépület tulajdonosa, illetve a Dunaújvárosi Tankerületi Központ mint az iskola fenntartója egymással összekapaszkodva bonyolítja le a beruházást. A tornaterem kétharmadára az önkormányzat kapta meg a támogatást, az önkormányzat a kivitelezés gesztora, vagyis végrehajtója.

– 370-380 millió forint támogatást kapott az önkormányzat, a tankerület pedig több mint 600 milliót, valamint a kiegészítő támogatást magára a ráépítésre, illetve az egyéb felújításokra és a tornaterem egy részére – fogalmazott Fazekas Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában