Legyenek körültekintőek!

2021.01.18. 07:20

Folytatódnak a munkálatok a Mártírok útján

Hétfőtől folytatódik a csapadékcsatorna felújítása a Mártírok útján. Ez a beruházás a csatornarendszer nagyon fontos részét érinti, hiszen ezen a szakaszon át vezethető el a Ráchegy csapadékvize a kórháztól.

Házi Péter

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A tavalyi év végén egy időre szünetelt a munka, de hétfőtől újra megjelennek a munkagépek az úton. A projekt során a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó szakasz alatti közművek cseréje történik meg: a beruházás tartalmazza mintegy 680 folyóméternyi vezeték kiépítését, illetve a beruházás miatt sérült közúthálózati burkolatrészek, az érintett járda- és kapubejáró felületek helyreállítását. A kivitelezés során 2020 novemberének végén már megkezdődhettek a helyreállítási, aszfaltozási munkák a Mártírok útja–Seregélyesi út csomópontban. A munkálatokat a kivitelező január 18-tól, hétfőtől folytatja, kérik a lakókat, a közlekedőket, továbbra is legyenek körültekintőek és óvatosak!

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt kivitelezése, az út korszerűsítésének a második üteme a tervek szerint a tavasz folyamán készül el. Információink szerint a Mártírok útja ezen szakaszának teljes megújulása, a hiányzó kerékpársáv kialakítása egy következő projekt része lesz: 2021 első felében indulhat az a közbeszerzés a NIF Zrt. vezényletével, amely az intermodális központ beruházásába tartozó vasút feletti híd megépítését és a Mártírok útjának utolsó korszerűsítési ütemét jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában