Polgári hagyományokkal

2021.01.06. 15:57

Folynak a munkák a Zöld város projekt kapcsán Enyingen

A kellő ütemben haladnak a munkálatok a Zöld város projekt egyes területein. Legutóbb a főtéren megújult a burkolat, elbontották a Petőfi parkban a régi színpadot, építik az átkötőházat.

V. Varga József

Az építés először is bontással jár…

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Szabadság tér nyugati oldalán, a 64-es főutat az orvosi rendelővel összekötő betonos út bontása hétfőn vette kezdetét. A teljes helyreállítás előreláthatólag hat hetet vesz igénybe – tudtuk meg Viplak Tibor polgármestertől.

A munka ideje alatt a virágboltok mögötti parkolót nem lehet használni, illetve az orvosi rendelő és a kormányablak sem lesz megközelíthető a tér nyugati oldaláról. A kivitelezés ideje alatt a Batthyány-kastély északi oldalán, az orvosi ügyeletnél lehet parkolni, és az orvosi rendelőt is ebből az irányból lehet megközelíteni. Az önkormányzat az ott közlekedő autósok és gyalogosok szíves türelmét kéri.

Az építés először is bontással jár…
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Amint már beszámoltunk róla: a Zöld város projekt megvalósításával összeköttetést teremtenek a Batthyány-kastély és a szőlőhegy (Öreghegy) között – a terület fejlesztésével, az átjárhatóság biztosításával, a városkép alakításával és formálásával, valamint a turisztikai vonz­erő fokozásával. Mindezt a 19. századi polgári hagyományok megidézésével, adaptálásával.

A pályázat egyes elemei a főtér (Batthyány-kastély környéke), az összekötő autós közterület, a Petőfi park (Cifrakert), az átvezető ház és a Cinca-völgye fejlesztését tartalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában