fontos fejlesztés

2021.01.30. 07:15

Épül a déli összekötő

Folyik a déli összekötő út építése, amelynek kivitelezésére tavaly szeptember közepén kötött szerződést a város, a munkaterületet pedig szeptember végén adták át. Az út tervezett nyomvonalának Takarodó úti végén tartottak péntek délután helyszíni bejárást.

Borsányi Bea

20210129 Székesfehérvár, Takarodó út vége, déli elkerülő, sajtáj, bejárás. Törő, Vargha, Cser-Palkovics. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, közel 4,5 milliárd forintos állami támogatással készülhet majd el a város közlekedési gondjainak enyhítése szempontjából különösen fontos beruházás, amely a város déli részén, a Seregélyesi és a Sárkeresztúri út között biztosít összekötést. A bejáráson Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, valamint Mészáros Attila alpolgármester is szemrevételezte a már folyó munkálatokat.

Az időjárás nem mindig kedvez a munkáknak, amelyek azonban ennek ellenére jól haladnak – állapította meg Cser-Palkovics András a helyszíni bejáráson, majd hozzátette, ha van fontos fejlesztés a város közlekedését érintően, akkor az egészen biztosan a déli összekötő megépítése. Ugyancsak a déli városrész dugóinak csökkentésére kötik össze a Váralja sort a Mártírok útjával. Vargha Tamás pénteken úgy nyilatkozott, hogy a rendelkezésre álló forrásból a jövőben meg tudják majd valósítani a Móri út felújítását is. Ez viszont már egy másik projekt része lesz, amelyben a nyugati elkerülő út Gaja melletti csomópontját és a Bakony utcát kötik össze, ami a Széchenyi út és Palotai út forgalmát csökkentheti majd.

Ezerötven méter utat újítanak fel, valamint 4085 méter új út épül
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A jelenlegi fejlesztés keretében 1050 méter utat újítanak fel, 4085 méter új út épül, 4418 méter kerékpárforgalmi létesítményt és 5226 méter csapadékvíz-elvezető létesítményt alakítanak ki. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt tartalmazza az út mentén haladó kerékpárforgalmi létesítmények építését, akadálymentesítését, négy darab körforgalmi csomópont, valamint egy „T” csomóponttal kapcsolódó útcsatlakozás építését, nyílt csapadékvíz-elvezető rendszer építését, növénytelepítést, kerékpáros átvezetések kialakítását a csomópontoknál, a belterületi szakaszokon a hiányzó járdaszakaszok kiépítését és a közvilágítás közlekedésbiztonság érdekében történő korszerűsítését, kialakítását.

Mivel bizonyos építési munkálatok lakóövezeteket is érintenek majd, ezért Mészáros Attila alpolgármester kérte az érintettek megértését és türelmét! Az építés és felújítás a tervek szerint 2023 tavaszára készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában