Nehéz év után

2021.01.26. 15:00

Az újvárosi Munkásművelődési Központ lett a kedvenc

Egy csapatnak, mely a közösségért dolgozik, mindig nagy elismerés egy olyan díj, amit a vendégeik szavaznak meg. 2020 tekintetében talán még nagyobb jelentőséggel bír egy ilyen, mint a korábbi években.

Baráth Eszter

Kováts Rózsa és csapata számára új lendületet ad a díj

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Dunaújvárosban néhány éve indult a kezdeményezés, melynek keretében a városlakók kulturális intézményeket és közösségi tereket javasolhatnak a Dunaújváros Kedvence díjra. A Dunaújvárosi Munkásművelődési Központ második alkalommal nyerte el az elismerést. A szavazásra 1991 voks érkezett, melyből 1350-et az MMK kapott meg. Kováts Rózsa, az intézmény ügyvezető igazgatója számára megdöbbentő volt az elismerés, hiszen közel öt hónapig zárva tartottak.

Tavaly ők is rákényszerültek, hogy a rendezvényszervezés egy új, eddig szinte ismeretlen verzióját dolgozzák ki, és programjaikat online formában tartsák meg. A közösségi médián keresztül tartották a kapcsolatot korábbi vendégeikkel. Interaktív vetélkedőt tartottak a város 70. születésnapja alkalmából, hetven napon keresztül napi egy kérdést tettek fel, majd minden válaszolónak külön reagáltak. Kováts Rózsa elmondta, a nehéz helyzet ellenére is együttműködők voltak a városlakók, naponta több ezer üzenet érkezett a kérdésekre. Kiemelte, rendkívül jól látszik, mennyire hiányzik mindenkinek a művelődési központban töltött idő és az ott uralkodó hangulat.

Kováts Rózsa és csapata számára új lendületet ad a díj
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az intézményvezető szerint az elismeréshez nagyban hozzájárultak azok az interaktív programok, amiket rengeteg munkával, a szabályoknak megfelelően meg tudtak szervezni tavaly. Nyáron lehetőségük volt táborokat szervezni, amiért a szülők nagyon hálásak voltak, úgy véli, emiatt is sok szavazat érkezett. Rengeteg támogatást kaptak különböző felületeiken keresztül, számukra a legszívmelengetőbb viszont a Dunaújváros Kedvence díj volt. Kováts Rózsa elmondta, a nehézségek miatt kezd elkeseredni csapata, de ez a díj lelkileg új lendületet adott számukra.

Tervezni egyelőre nem tudnak, de ami biztos, számos kész rendezvénytervvel várják, hogy újra megteljen élettel a Dunaújvárosi Munkásművelődési Központ, és minden generáció visszatérhessen a jól ismert termekbe és az összeszokott társasággal tölthessék az időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában