sikkasztás

2020.12.18. 07:40

Újabb érdekes fejlemények az abai ügyben

Korábban beszámoltunk arról, hogy 2018-ban az abai önkormányzat képviselő-testülete 3 millió forint kifizetését szavazta meg az akkori polgármester, Kossa Lajos javára. Jelenleg az ügy már bírósági szakba lépett, az első tárgyalásra jövő év elején kerül sor.

Baráth Eszter

A pénzösszegre való feltételezett jogosultság indoka az volt, hogy a Magyar Államkincstár nem megfelelően állapította meg az egykori polgármester bérét. Információink szerint a képviselő-testület tagjai nem tájékozódás nélkül döntöttek az ügyben. Úgy tudjuk, szakmailag hozzáértő személy végzett részletes vizsgálatot a bérszámfejtéssel kapcsolatban, aki indokoltnak tartotta a 3 millió forint kifizetését. A hozzánk eljutott információk szerint a képviselők, bízva az elvégzett munka pontosságában és hitelességében, tartották meg a szavazást, melynek eredménye mára ugyanakkor mindenki számára ismert: bíróság elé került az ügy. Aba város az önkormányzatának hivatalos közösségi oldalán néhány napja azt is közzétette, hogy a szavazásban részt vevő egykori képviselő, Fábián Judit munkaviszonya hivatalosan is megszűnik a település általános iskolájában. A közlemény szerint a Székesfehérvári Tankerületi központ tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy munkáltatói intézkedést követően Fábián Judit iskolaigazgató december 28-tól nem dolgozik az intézményben. Az üggyel kapcsolatban a tankerület nem kívánt nyilatkozni.

Előzmények

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kossa-fele-ugylet-februarban-targyalnak-az-egykori-kepviselok-sorsarol-4514353/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában