1,76 kilométeres szakasz

2020.12.20. 07:45

Új szakasz Kisfaludnál – Biciklis aluljáró is épül a hetes főút alatt

Lezárult a Budapest–Balaton kerékpárút székesfehérvári szakaszát érintő közbeszerzési eljárás. A kevesebb mint két kilométeres útszakasz nettó 365 millió forintból épülhet meg.

Héjj Vivien

Új út épül a kisfaludi kerékpárút helyett, mellett Fotó: PT / FMH

A fent említett útvonal komoly népszerűségnek örvend a biciklisek körében – főleg a nyári időszakban – hiszen két kerékre pattanva ezen az útvonalon juthatunk le leggyorsabban a Velencei-tó partjára Fehérvárról. A két keréken közlekedők tehát most is aktívan használják a meglévő útszakaszt, ám az új út a remények szerint biztonságosabb lesz, hiszen kevesebb autós útvonal keresztezi majd a biciklisek útját. A szóban forgó út része lesz a Budapest–Balaton kerékpárútnak, ami a fővárost hivatott összekötni a magyar tengerrel. A fehérvári szakaszra irányuló közbeszerzés lejárt, a nyertessel november végén már szerződést is kötött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., így a döntés értelmében 365 millió forintból épülhet meg az 1,76 kilométeres szakasz.

Új út épül a kisfaludi kerékpárút helyett, mellett
Fotó: PT / FMH

A kerékpárút tervezett nyomvonala a kisfaludi szakaszon az út déli oldalán épül, a meglévő és megmaradó gyalog- és kerékpárút folytatásában, egy új vasúti átjáró létesítésével. A 8116. jelű út északi oldalán vezetett meglévő kerékpárút és gyalogos labirintkorlátos vasúti átvezetés változatlanul megmarad, továbbá egy kerékpáros labirintkorlátot is kialakítanak. A kerékpárút a 8116-os jelű út 17+130-as kilométerszelvényénél indul, áthalad a 7-es főút alatt létrejövő aluljárón, majd a 7-es számú főúttal párhuzamosan halad tovább és a Nagyszombati utcánál csatlakozik a meglévő Budai úti kerékpárúthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában