Támogatás

2020.12.21. 07:05

Több pénz jut a megyei iskolákra

A kormány döntése értelmében több Fejér megyei köznevelési intézmény is emelt összegű támogatásból újulhat meg.

Héjj Vivien

Forrás: pixabay.com

Így a móri Radnóti Miklós Általános Iskola és a fehérvárcsurgói Károly József Tagiskola infrastrukturális fejlesztésére a korábbi 1 milliárd forint helyett 2 milliárd forint áll rendelkezésre. A polgárdi Széchenyi-iskola infrastrukturális megújulása 432,8 millió forint helyett 829,5 millió forintból valósulhat meg.

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítására szánt összeget jelentősen megemelte a kormány, így a korábbi 482,9 millió forint helyett immár 891,3 millió forint áll rendelkezésre az intézmény infrastrukturális fejlesztésére. Ennek keretében új szaktantermek épülnek, lesz új kórusterem és több kiscsoportos, valamint egyéni foglalkozásra alkalmas helyiséget is létrehoznak. Teljes egészében megújul többek között a tornaterem, parkosítási és növénytelepítési munkálatokat végeznek, és új közösségi tereket is kialakítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában