ÉVÖSSZEGZŐ

2020.12.30. 08:00

Sínen az intermodális csomópont, dől a szomszéd háza, zöld utat kapott az Ifi Szálló – Ezt olvastátok októberben

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

„Behívásos módszerű buszállomás lesz a vasútállomásnál: ez azt jelenti, hogy mindig csak az az autóbusz áll be, amelyik éppen indulni készül”

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Két hónapos csecsemőhöz száguldott

Az elmúlt napok egyik legfelkapottabb videója kétségkívül a Vérlovagok október 22-én készült felvétele, és nem ok nélkül! A hosszú hétvége előtt ugyanis egy mentálisan és fizikailag is megterhelő feladat állt a kétkerekű életmentők előtt: a délutáni csúcsforgalomban kellett egy mindössze két hónapos csöppségnek egy kicsi adag vért Budapestről Veszprémbe eljuttatniuk.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/fejer-megyen-keresztul-is-szaguldott-egy-verlovag-egy-ket-honapos-csecsemo-verevel-veszprembe-4393360/

2. Összefogás Grétiért

Kalocsai Gréta egyik pillanatról a másikra találta szemben magát 12 évesen a nagy ellenséggel, a leukémiával. Meglett felnőtt embereket is térdre kényszerít úgy fizikailag, mint lelkileg egy ilyen szembesülés, de Gréta küzd a csontvelőben szaporodó daganatos sejtekkel.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-tizenket-eves-kislanyert-fognak-ossze-falvak-varosok-emberek-4343152/

3. Szerelem a végzeten?

Az interneten a rengeteg elszomorító, megbotránkoztató hír között jól esik időnként kedves, emberi történetekről is olvasni. Így esett ez az egyik délelőtt folyamán az egyik közösségi oldalon! A poszt szerint Attila szombaton délelőtt 11 óra magasságában az Agárdi Szabadstrand környékén futott, amikor megpillantott egy hölgyet, aki a barátnőjével sétált a parton. Mint írja, többször is összeakadt a pillantásuk, ez pedig azóta sem hagyja nyugodni a lelkét, és szeretné megtalálni őt.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/minden-nap-a-velencei-to-partjan-fut-hatha-ismet-meglatja-a-holgyet-4385104/

4. Poloskainvázió esetén

A poloskainvázió manapság sokakat kellemetlenül érint, nem csak vidéken, városon is. A közösségi oldalon többek leírása szerint, szinte szüretelni lehet őket.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legegyszerubb-vedekezesi-mod-a-poloskak-ellen-a-celzott-es-hatasos-megelozes-4335433/

5. Sínen az intermodális csomópont

Ismert, a vasútállomás melletti Vasvári Pál Gimnázium – amely egyaránt érintettje a középiskolai campusprojektnek, valamint a vasút- és buszállomást összeházasító közlekedési beruházásnak – előbb-utóbb elköltözik jelenlegi helyéről a Szabadságharcos útra. Az intermodális csomópont beruházását nem az önkormányzat, hanem a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) bonyolítja.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/alakulo-oriasprojektek-bo-egy-ev-s-indulhat-a-fehervari-intermodalis-csomopont-epitese-4370185/

6. Élete eddigi legnagyobb hala

A háromnapos horgászat utolsó napján történt.

– Másnap reggel kivettük a botokat és lefrissítettük csalijainkat, majd nekiálltunk reggelizni. Éppen befejeztük, mikor megszólalt a jelző. Bálint ráemelt, de megállt a bot a kezében. Rámnézett, majd így szólt: „Érzem, hogy ez nagy lesz!”. Éppen hogy kimondta, és a bójától pár méterre már ki is ugrott a vízből. Elkezdtünk beöltözni a mellescsizmába, mikor a hal elfáradt és a víz tetejére feküdt. Óvatosan bementem a vízbe, és a hal alá tettem a mérlegelőt, amely ezúttal 28 kilogrammot mutatott. – zárták az élménybeszámolót.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/oriashalat-fogtak-ki-szabadbattyannal-4345681/

7. Viharkárok

Fákat döntött ki, faágakat szakított le és vezetékeket rongált meg a zivatar vasárnap reggelre az ország középső részén. A viharkárok felszámolásához Budapesten, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Tolna megye területén összesen ötven helyszínre riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit.

https://www.feol.hu/idojaras/helyi-idojaras/fakat-dontott-ki-a-vihar-az-ejszakai-vihar-a-megyeben-4330933/

8. Tilos lesz az égetés

Ismert, jövő évtől tilos az avar és a kerti hulladék égetése Magyarországon. A törvény célja a levegő minőségének javítása, ezáltal az emberek egészségének védelme. Az égetés lehetőségéről, tilalmáról eddig az önkormányzatok dönthetek. Horváth Ferenc öreghegyi kertbaráttal, szenvedélyes kertésszel beszélgettünk a felmerülő problémákról.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-egetes-tilalma-is-fejtorest-okoz-4372672/

9. Tehetetlen olvasónk a szomszédjával szemben

Alapon, a Dózsa György utcában lakik az öttagú család, a szülők és három kicsi gyermek. Mellettük egy elhagyottnak tűnő ház rémült képe ostromolja a kilátás szépnek nevezhetőségét. Mit mondjunk, romos. Szabó Fatima azt mondta, három éve van így, rossz állapotban a ház. Ismeri a tulajdonosokat.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mi-lesz-ha-dol-a-szomszed-romos-haza-alapi-olvasonk-tehetetlen-4395124/

10. Szabad utat kapott a fejlesztés

A sokak számára kultikus helyszín jövőjéről igyekeztünk többet megtudni, ám ehhez érdemes visszamenni az időben, hogy megismerjük a múltját is. Erre pedig annak egykori vezetőjét, Kupi Lászlót kerestük meg, aki szívesen mesélt az Ifi Szálló mozgalmas életéről.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/zold-utat-kapott-az-ifjusagi-szallo-a-tulajdonos-felujithatja-ha-akarja-4357951/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában