két év múlva elkészülhet

2020.12.11. 07:00

Okosiskola épül Felcsúton, korszerű igényekre szabva

Az alapkő ünnepélyes letételével többéves álom válik valósággá, állami beruházásban épül tizenhat tantermes, felszereltségében is igen korszerű általános iskola. A számítások szerint 550 nap múlva mintegy 500 gyermek veheti birtokba az intézményt.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Medvigy Mihály, a BMSK vezérigazgatója és Mészáros László polgármester időkapszulát is tett az iskola alapköve alá

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A faluház mögött, a község szívében, ám jótékony védettségben épül fel az új általános iskola, amit 2014-től terveznek – hangzott el december 10-én az ünnepélyes alapkőletétel alkalmával. Mészáros László polgármester köszöntötte polgármester elődjét, Mészáros Lőrincet, akivel hat esztendővel ezelőtt együtt tervezték az iskolaépítést, mivel már akkor túlzsúfolt volt az egyre népszerűsödő Endresz György Általános Iskola.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Medvigy Mihály, a BMSK vezérigazgatója és Mészáros László polgármester időkapszulát is tett az iskola alapköve alá
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Váli-völgy települései „fiatalodnak”, a felcsúti óvoda, bölcsőde már kibővült, az iskolába évről évre többen jelentkeznek a környékből a gyerekek. Az eseményen megjelent Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal elnöke, valamint igazgatója, Petrin László, korábbi felcsúti jegyző, Sisa András jelenlegi jegyző s a képviselő-testület tagjai. Ezúttal is szigorúan betartották a járványügyi szabályokat, a jelenlegi szűkkörű ünnepség helyett az iskolaavatás a remények szerint nagyszabású lesz 2022 őszén. Az alapkő időkapszulájába beletették a szokásos dokumentumok mellett a Fejér Megyei Hírlap aznapi számát, a jövőnek szóló mai üzenetekkel.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos szintén utalt az évekkel ezelőtti tervezgetésre, amelyet 2016-ban már konkrétumok követtek. A Pannónia Szíve programban rögzítették a leendő iskola tervezett beruházását, a Vál-völgye fontos fejlesztéseként. A képviselő elmondta, az állami beruházás hatmilliárd 371 millió forintba kerül, s tartalmazza a legkorszerűbb kívánalmakat.

 

„Mertek nagyot álmodni”, mondta Tessely képviselő, utalván a hosszú tervezgetésre s a magas minőségű kivitelezésre. Schmidt Zoltán, a kivitelező Fejér BÁL Zrt. vezérigazgatója röviden vázolta: a tizenhat tanterem és a nagy tornacsarnok mellett a többi között felszerelt szertárak, foglalkoztatók, főzőkonyha, ebédlő, számos kiszolgáló részleg készül az intézménybe, s a 21. századi színvonalú okosiskolai elemek szolgálják a korszerű oktatási igényeket. A szakmai hátteret a Székesfehérvári Tankerület adja, a terveket a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. készítette, az építtető a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. állami tulajdonú gazdasági társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában