Képekben a fejlődés

2020.12.29. 07:15

Megvalósult tervek Tordason: a térkőburkolattól a temetői emlékparkig

Megvalósult eredményeink 2020 néven indított napi szinten megjelenő posztsorozatot a község önkormányzata, melyben bemutatják, hogyan fejlődtek 2020-ban.

Korondy Tamás

Visszafogott kis emlékparkot csináltatott a temetőbe az önkormányzat

Fotó: önkormányzat

Hangya Művelődési Ház

A Magyar falu program keretein belül a színpad került átépítésre, egy méterrel hosszabb és vízszintes lett, új burkolati réteget és megerősítést kapott a régi szerkezete, alatta pedig a padok és az asztalok elhelyezése is megoldódott.

A nagyterem végében egy galériát alakítottak ki – ez ad otthont a tavasszal újraalakult Tordasi Ifjúsági Klubnak.

Széchenyi utca, murvázás

Februárban elkészült Tordas új utcájának, a Széchenyi utcának a zúzottkő-alapozása. A végleges út kialakítása a helyi építkezések nagy részének befejezése után várható – ismertette a polgármester.

Így nézett ki a Széchenyi utca a friss murvázás után
Fotó: önkormányzat

A Sajnovics-emlékmű

Még a tavasz elején az önkormányzat fizikai brigádja megtisztította a Sajnovics-emlékműveket az időjárás okozta szennyeződésektől. Később új járdákat is építettek, melyek jobban bevonják a szobrot a falu életébe, és éjszakai megvilágítást is kapott a szobor.

Speciális hulladéktároló

Az üveghulladék mennyiségének növekedése miatt a meglévő mellé egy újabb konténert szerzett be a vezetés. Ezzel egyidejűleg a konténereknek egy új tárolót is kialakítottak, mely igényesen beleilleszkedik a környezetbe.

Új bútorok a könyvtárba

A könyvtár átköltözése után megtörtént a bútorzat teljes cseréje is. Új, egységes polcok, asztalok, székek, fotelek kerültek a régiek helyére. Mindezek stílusban igazodnak egymáshoz, az új helyiséghez, ezzel különleges esztétikai élményt nyújtva a könyvtárba látogatóknak.

Emlékpark a temetőben

Az önkormányzat fizikai brigádja elkészítette a temető emlékparkjának járdáját, elhelyezett egy padot és növényeket ültetett az újonnan kialakított, füvesített környezetbe. Emellett megújult a temető haranglábja és tetőszerkezete.

Visszafogott kis emlékparkot csináltatott a temetőbe az önkormányzat
Fotó: önkormányzat

Új öreghegyi térképek

A régiek helyére új táblák kerültek kihelyezésre, melyek az utcák nevein kívül tartalmazzák a telkek helyrajzi számait, és fel vannak tüntetve az épületek is.

Járdák felújítása

A Magyar falu program keretében tavaly elnyert 5 millió forintos anyagtámogatást további 6 millió forint önkormányzati önrésszel kiegészítve megvalósult a Szabadság utcai „nagy kanyar” járdájának felújítása. A szegélyekkel kiegészített járda térkőburkolatot kapott, valamint megoldották a járda Rákóczi utcával való összeköttetését is.

Egy másik pályázat keretében megvalósult a Köztársaság utca páratlan oldalának járdaépítése is, a Szabadság utcához hasonlóan itt is 1 méter széles térkőburkolat került a szegélyek közé.

Ide kapcsolódik a Kölcsey és a Köztársaság utca közötti út aszfaltozása is, ahol kiszélesítették a Köztársaság utcát a Rákóczi utca és a Csillagfürt lakókert bejárata között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában