Rendőrség: nem történt bűncselekmény

2020.12.11. 14:00

Megszüntették az eljárást a gárdonyi partszakaszok körül

Az LMP nyáron tett feljelentése kapcsán hozott határozatot a napokban a rendőrség. Az ügyben a gárdonyi polgármester is felszólalt, s elmondta: szerinte karaktergyilkosság, rágalmazás történt.

FMH

Egy 2011-es pályázat ügyében született meg most a rendőrségi határozat (Fotónk csak illusztráció, nem a szóban forgó partszakaszt ábrázolja.)

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei nyáron a gárdonyi partszakaszok körül kialakult viták közül kiviláglott egy, amelynek kezdete még ­2011-re nyúlik vissza. Hogy miért most került elő, nem tudni, de az biztos: feljelentés lett az ügyből, melynek a végére most pontot tett a rendőrség. Ezután mondta el véleményét Tóth István polgármester, aki az előzményekkel kezdte a tájékoztatást.

Az LMP társelnökének, Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselőnek azon feljelentéséről van szó, amely Dávid Zoltán gárdonyi képviselő cége és az önkormányzat közötti szerződést támadta. Ennek lényege, hogy 2011-ben a Sport beach strandtól Velence felé eső keskeny partszakasz fenntartására pályázatot írt ki az önkormányzat, melyre első körben nem jelentkezett senki. Ahogy írja a polgármester: „Átmeneti jelleggel saját cégünkre bíztuk a terület rendezését.” A következő pályázatra beadta igényét az akkor is önkormányzati képviselői posztot betöltő Dávid Zoltán – illetve egyedüliként ő pályázott az üzemeltetésre, s mivel „a kiírásnak megfelelő tartalmú” volt, ezért a testület azt elfogadta. A feljelentés erre a szerződésre vonatkozott, mellyel kapcsolatosan a rendőrség meg is kezdte az eljárást, s bekérték az érvényben lévő szerződéseket.

Egy 2011-es pályázat ügyében született meg most a rendőrségi határozat (Fotónk csak illusztráció, nem a szóban forgó partszakaszt ábrázolja.)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tóth István polgármester nyilvánosságra hozta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály 2020. december 3-án kelt határozatát: a „kisebb vagyoni hátrányt okozva elkövetett hűtlen kezelés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott eljárást – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – megszüntetem.”

Az indoklás szerint „Figyelemmel a terület elhelyezkedésére, nagyságára, állapotára, arra sem lehet megalapozott következtetést levonni, hogy a képviselő-testületnek lényegesen magasabb bérleti díj ellenében lett volna lehetősége hasznosítani a kérdéses területet, illetve a bérleti szerződés megkötését megelőzően a területen ingyen lehetett parkolni, amelyből az önkormányzatnak semmilyen bevétele nem származott.” Az eljárás tehát lezárult, a polgármester pedig úgy véli: Dávid Zoltán képviselőt ezzel a módszerrel akarták lejáratni. Nyilatkozatában így fogalmazott: „A feljelentő is tudta, hogy ez az ügy nem »fogós«, de a karaktergyilkosság után neki nem kell magyarázkodnia, nem kell eljárási díjat fizetnie és nem kell felelnie semmiért sem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában