A fölajánlott öt alkotásból kettő még megvásárolható

2020.12.03. 07:40

Közel 200 ezer forint gyűlt össze Horváth Hella részére

Lezárult az az árverés, amelyet Horváth Hella rehabilitációjának támogatására indítottak. Közel 200 ezer forint jött össze.

Bokros Judit

Horváth Hella hálás a jótékonysági árverésért, barátai, családja, ismerősei támogatásáért

Fotó: család

A Köfém Művelődési Házban a 30 éve indult, s azóta már megszűnt Agárdi Művésztelep jubileumi kiállításának zárásán kezdeményeztek aukciót az egyik műalkotás kapcsán. Vida László Madárfészek című festményén kívül azonban hamarosan többre is licitálni lehetett, mivel a jótékony alkotók sorra ajánlották fel műveiket. Végül öt alkotás szerepelt az árverésen, ezekből három kelt el – tudtuk meg a művelődési házban dolgozó Lukács Renátától.

A Madárfészek című festmény megvásárlója névtelenséget kért, ám tudható, hogy Mohai Tiborné Néri Margaréták című képét Borbély Éva vette meg, Miklós János Tisztító tűz című kerámiája pedig Lics Zoltánhoz kerül. E művekre összesen 180 ezer forint jött össze; ezt a szervezők a GBS-szindrómából kigyógyulóban lévő Horváth Hella javára, a kezelések költségeinek fedezéséhez ajánlják föl. Neki szánják azt a pénzt is, ami a megmaradt két másik alkotás eladásából származhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában