Várják az újranyitást

2020.12.13. 07:40

Kisebb-nagyobb felújításokkal készülnek a sárbogárdi „művházban”

Új világítást kapott a József Attila Művelődési Központ előcsarnoka. Horváth István, a „művház” vezetője szerint még sosem volt itt ilyen világos!

Majer Tamás

Horváth István figyel a részletekre, a nézőtér szellőzésére és fényeire, az előcsarnok kényelmére is Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A pandémia alatti zárva tartás alatt is szépítik tehát a házat. – Most csináltattuk meg saját forrásból az új LED-es világítást, ilyen világos még sosem volt az előcsarnokban – mondta büszkén Horváth István; ki is festették a belteret. – Vásároltunk nyolc darab új kanapét, az előcsarnokban lesznek. A régi diszkós pult le lett bontva, nagyobb lett ezáltal a hely. A kanapékat egy, az önkormányzattal közös projektből vásároltuk meg uniós forrásból – folytatta.

Horváth István figyel a részletekre, a nézőtér szellőzésére és fényeire, az előcsarnok kényelmére is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A színházterem szintén egy uniós projektből, egy pályázatból lett felújítva: új már a padló, újak a székek is, mind a 330, és működik egy légbefúvó rendszer, amely hideg és meleg levegőt egyaránt be tud fújni: – Temperált levegővel tudjuk ellátni a nézőteret. Itt is kifestettünk, és egy nagyon jól, nagyon profin szabályozható LED-es világítást is kapott a nézőtér – ismertette a szakember. – Ez a CLLD-projekt most ért véget. Ez egy olyan pályázattípus, amely helyi hatáskörbe utalja a döntéseket. A rendelkezésre álló keretösszeg elosztásáról egy helyi bírálóbizottság döntött. Ezen belül több projekt is zajlott, például a kórusunk, a Huszics Vendel Kórus csinált ebből komolyzenei koncerteket, de mi is, és mások mellett a Sárbogárdi Lovas Egyesület is rendezett ebből programokat. A fő projekt a színházterem felújítása volt, több mint 80 millió forintból újult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában