évadzáró

2020.12.23. 15:00

Jövőre ismét kinyitnak a pákozdi „tűzszerészek”

A nehézségek ellenére is fejlődött a Katonai Emlékpark.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

December 22-én, kedden rendeztek szerény ünnepséget a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely dolgozói, akiknek Görög István ügyvezető köszönte meg az egész évben végzett munkát és a kitartást. A találkozó adományozással végződött, a parkban tevékenykedők terjedelmes ajándékcsomaggal csatlakoztak a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójához.

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Sajátos évünk volt – értékelt Görög István. – Az év kezdetén még arra készültünk, hogy újabb rekordot döntünk a látogatók számát illetően, s így zárjuk a 11. évadot, de az élet átírta ezt a forgatókönyvet. Két célt tűztünk magunk elé: egyrészt, hogy megóvjuk a munkavállalóinkat, másrészt azt, hogy amikor csak lehet, használjuk ki a lehetőségeinket és kínáljuk magunkat. Talán ennek volt köszönhető, hogy bár múzeumként csak június végén nyithattunk ki, sokan érdeklődtek és sok kedves szót kaptunk.

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A park adott otthont augusztusban a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett Emlékhelyek Napja országos megnyitójának, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök találkozójának, és nem maradt el a Honvéd Fesztivál sem.

– A mutatóink nyilván nem lehetnek a legjobbak. Az elmúlt évek bevételének nagyjából a harmadát tudjuk elkönyvelni, ám tanultunk is a helyzetből – folytatta a nyugalmazott ezredes. – Rászorultunk az online világára, és ott hasznos tapasztalatokat szereztünk.

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Elkészítettük a Hazafiság Iskolájának online változatát, így juttattuk el a fiatalokhoz üzeneteinket.

Nem maradtak el a fejlesztések: teljesen megújult a harc­árok, amely hangosítással is rendelkezik. Előkészítették a tűzszerészkert jövő évi bemutatóját és több olyan kiállítás gyarapodott, amely a belső terekben látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában