A járványhelyzet ellenére is sikeresen zárult

2020.12.22. 07:00

Fényfestéssel zárták a Cipősdoboz Akciót Pákozdon

34 ezer 170 darab cipősdoboz-ajándékot gyűjtött össze idén a jótékonysági programot 17. alkalommal lebonyolító Baptista Szeretetszolgálat.

FMH

Mező Misi énekes, jószolgálati nagykövet, Kurja Tímea programvezető és Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Cipősdoboz Akciót ebben az évben számos, előre nem tervezhető nehézség ellenére is sikerült megvalósítani. A járvány miatt idén feleannyi gyűjtőponton tudták fogadni az adományokat, miközben a szigorú egészségügyi előírásoknak is meg kellett felelni. Szilágyi Béla elnök szerint „a mostani pandémia okozta bizonytalanságban hatalmas eredmény, hogy ennyi rászoruló gyerek kaphatott karácsonyi meglepetést, és idén a megváltozott adakozási szokások miatt több ezer tartósélelmiszer-csomaggal is segíthettük a legnehezebb helyzetben élő családokat.”

Mező Misi énekes, jószolgálati nagykövet, Kurja Tímea programvezető és Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Cipősdoboz Akció célja, hogy az adományozók cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegyék szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. Az ország különböző részein élő nevelőotthonokban lakók, mélyszegénységben élők, nehéz sorban nevelkedők még karácsony előtt megkapták az ajándékokat, de jutottak dobozok a határon túlra, Erdélybe és Kárpátaljára is.

Mező Misi és Szilágyi Béla munkában: nem kevés mennyiséget kellett mozgatni
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ajándékozók köre soha nem látott mértékben bővült: közel 500 cég és közösség csatlakozott munkatársaival az akcióhoz, így többek között a BKK Mikulás-trolija, az Agrárkamara, Kovacsics Anikó Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott kézilabdázó, vagy olyan sportegyesületek, mint a Ferencváros és az Újpest. A hazai ismert emberek közül pedig többek között Béres Alexandra, Mező Misi, Nánási Pál és Ördög Nóra szerepel a támogatók sorában. A Cipősdoboz Akció idén sem ismert határokat: a Hollandiai Magyarok Közössége 800 dobozt szállított Magyarországra, de érkeztek felajánlások Szlovákiából, Angliából, Írországból, sőt még Hawaiiról is.

 

A világjárvány miatt rekordot döntött az online adományozás, az érintésmentes cipősdoboz-vásárlás. A tavalyihoz képest az érdeklődés idén megnégyszereződött: 7400 adományozó vásárolt online dobozt.

A Cipősdoboz Akciót hétfőn egy jótékonysági felajánlásból megvalósuló fényfestés zárta a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi központjánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában