Koronavírus Fejérben

2020.12.09. 11:30

Bolti hajsza – Hogyan intézik a Fejér megyeiek a karácsonyi bevásárlást?

Másodjára kopogtatott a koronavírus hazánk ajtaján. Magyarország kormánya és az operatív törzs igyekeznek mindent megtenni, az egészségünk védelme érdekében.

feol.hu

Fotó: feol.hu

Óvintézkedéseik között szerepel például a kijárási tilalom (20 és hajnal 5 óra között) és az időseknek fentartott védett idősáv (hétköznap 9-11, hétvégén 8-10 között) az üzletekben. Minden igyekezet ellenére azonban dübörög a karácsonyi láz, tömött parkolók és türelmetlen vásárlókkal telített bevásárlóközpontok jellemzik a megyeszékhelyet. Bár már sok bolt kínálja a házhozszállítás lehetőségét, úgy tűnik, az emberek inkább maguk szeretik megvásárolni azt, ami a listájukon szerepel. Hogy teljesebb képet kapjunk, nyakunkba vettük a várost, és megkérdeztük a járókelőket, ők hogyan intézik a vásárlást, a karácsonyi ajándékok beszerzését?

Lászlót pont vásárlás előtt tudtuk megszólaltatni. Elárulta nekünk, hogy minden évben volt olyan ajándék, amit az interneten szerzett be, mert csak ott tudott hozzá jutni. Ilyenkor természetesen fontos az idő, nem hagyhatja az ember az utolsó pillanatra, hiszen meg is kell érkeznie.

László. Fotó: feol.hu

A karácsonyi meglepetések nagy részét azonban szereti a boltokban beszerezni. A tömeget bár nem szereti, tudja, hogy az év ezen időszakában lehetetlen elkerülni, de igyekszik előre tervezni, és aszerint haladni a boltokban. Az idei évben a vírus okozta kialakult helyzet miatt, megbeszélte a családjával, hogy mindenki csak valami jelképes ajándékkal lepi meg a másikat, és inkább az együtt töltött időre és egymásra helyezik a hangsúlyt.

Emília arról mesélt nekünk, hogy amikor teheti, bizony ő sem zárkózik el az interneten megvásárolható holmiktól. Számára is fontos, bizonyos árucikkek esetében, hogy személyesen tudja megnézni, adott esetben felpróbálni és végül megvásárolni.

Fotó: feol.hu

Azonban akadnak olyan termékek is, amiket bátran megvásárol az online térben. Ilyen például a játékok beszerzése az unokájának, illetve használt, de jó állapotú, egyéb háztartási cikkeket is szokott vásárolni ilyen módon.

Norbert ha élelmiszerről van szó még mindig magában bízik a legjobban és személyesen megy be az üzletbe. Ajándékokat, illetve egyéb cikkeket viszont az interneten szerez be.

Fotó: feol.hu

Kérdésünkre elmondta, hogy nem csak kényelmi szempont miatt vásárol az online térben, hanem mert ott sokkal szélesebb a választék, és több esetben olcsóbban is hozzá juthat a kívánt termékhez. Egyszerűen, pár kattintással rengeteg kreatív árucikket tud elérni, anélkül, hogy több boltot is végig kellene járnia személyesen, míg meg nem találja azt, amelyiket igazán szeretné.

Kíváncsiak voltunk, Fejér megye másik szegletében, hogy áll a karácsonyi láz. Megkérdtük hát az olvasóink számára már ismert amatőr időjóst, Farkas Mikulást, hogy ossza meg velünk véleményét és tapasztalatait.

Fotó: Farkas Mikulás

Nem meglepő módon, megerősítette, hogy Dunaújvárosban is érezhetően nagyobb a forgalom az áruházakban az ünnepek közeledtével. Elárulta, hogy az élelmiszereket ő is maga szereti beszerezni személyesen, de minden mást, amire lehetősége van, az interneten rendeli meg. Előnyben részesíti, mert könnyebben utána tud nézni adott terméknek, összetudja hasonlítani más online áruházak kínálatával; kényelmesen és biztonságos módon tudja megvenni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában