Mesekönyv ajándékba

2020.12.17. 07:15

Bella, a tündéri segítség – Még karácsony előtt eljut a kötet a fehérvári intézményekbe

Minden fehérvári óvoda csoportjába eljut az a könyv még karácsonyig, melyet Borján Márta polgárdi tanítónő írt a gyerekeknek. A kötet szimbolikus átadását szerdán tartották a Tóvárosi óvodánál.

S. Töttő Rita

Borján Márta írónő kötete látható fotónk közepén – ajándék formájában Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bella, a tündéri segítség címmel írta meg első kötetét Borján Márta tanárnő, akinek alkotása most, a Szegényeket Támogató Alapítvány jóvoltából minden fehérvári óvodai csoportba eljut még karácsonyig. A kilenc mesét összefogó történet szerint a tündérkirálynő súlyos beteg lesz, életének megmentéséhez a sárkányforrást – a veszélyt is vállalva -egyetlen lánya, Bella szerzi meg. Más történeteknek is ő az egyik főszereplője, az ő segítségével oldódnak meg a problémák az erdőben.

Borján Márta írónő kötete látható fotónk közepén – ajándék formájában Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A némasági átokkal sújtott hercegnőn minden akadályt legyőzve segít a kis tündér, Róka Rudi Mikulás ellen tervezett bosszúját is meghiúsítja, és a kis fenyőt a kivágás elől a tölgyerdőbe menekíti bátor barátai segítségével... A mesék lehetőséget biztosítanak a gyermekek számára, hogy feldolgozzák a nehéz helyzeteket, amelyre az idei évben különösen nagy szükségük van nekik is – fogalmazott az írónő, aki Zugor Zsuzsannával, a Szeta kurátorával adta át a köteteket Tóth Ildikónak, a Hosszúsétatéri Óvoda és a Tóvárosi Tagóvoda igazgatójának. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője pedig minden bölcsődei és óvodai dolgozónak megköszönték, hogy az idei évben helytálltak a nehéz helyzetekben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában