A járvány miatt kevesebb helyen folyt a gyűjtés

2020.12.11. 07:30

Ajándék katonáktól – Cipősdoboz ajándékokat kapott Pákozdon a Baptista Szeretetszolgálat

Cipősdoboz ajándékokat adott át csütörtökön a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjában.

Tihanyi Tamás

Katonák a szegényekért

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A karácsonyi ajándékokat Denis Tretinjak vezérőrnagy, parancsnok, Mario Mateljic főtörzszászlós, a parancsnokság vezénylőzászlósa, Bodnár József alezredes a parancsnok segítője és Lakó Marianna zászlós hozta el a segélyszervezet idén átadott korszerű logisztikai központjába, ahol Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója fogadta a katonákat és tájékoztatta őket a szervezet tevékenységéről. A szeretetszolgálat idén a járvány miatt kevesebb gyűjtőponttal, de immár 17. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek során hátrányos helyzetű gyermekekhez juttatják el az ajándékokat az adventi időszakban.

Katonák a szegényekért
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvárra települt nemzetközi hadosztály-parancsnokság feladata a megerősítés és a hátországi műveletek koordinálása, a kollektív védelmi, illetve válságkezelési NATO-feladatok tervezése és vezetése a régióban. A parancsnokság, mint Magyarországon települő nemzetközi katonai szervezet, a magyar és horvát keretnemzetek részvételével alakult meg idén márciusban a két ország védelmi minisztere által aláírt egyetértési megállapodás után.

 

A parancsnokság horvát állománya 15 fővel augusztusban érkezett hazánkba és kezdte meg feladatai ellátását Székesfehérváron. A teljes műveleti képesség elérésekor a tervezett békeállomány kevesebb mint 200 fő lesz, amelyből 70 nemzetközi beosztású katona szolgál majd hazánkban, Székesfehérváron.

Az ideiglenes elhelyezést biztosító konténerépület-komplexum kivitelezési munkálatai várhatóan az év végére befejeződnek. A parancsnokság végleges infrastruktúrájának létrehozása – szintén Székesfehérváron – a Nagysándor József laktanya területén valósul meg. A modern, legkorszerűbb informatikai rendszerrel ellátott és a 21. század színvonalának megfelelő elhelyezési és munkafeltételeket biztosító létesítmény kivitelezése 2022. év végéig megtörténik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában