Magyarok ajándéka

2020.12.16. 07:40

816 cipősdoboz érkezett Hollandiából Pákozdra

December 15-én, kedden a hollandiai Dreumelből érkezett egy 816 cipősdobozt tartalmazó szállítmány a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjához.

tihanyi tamás

Baliga János a segélyszervezet munkatársaival az átadáson Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Hollandiában élő magyar partnerünktől hallottam a Cipősdoboz Akcióról, arról, hogy segítséget szeretnének kérni – mondta Baliga János, az adományt hozó, nemzetközi személyszállítással foglalkozó cég munkatársa. – Volt szabad kapacitásunk, a tulajdonost sem kellett unszolni, így már csak a szállítás részleteit kellett egyeztetnem. Ez az év mindenkinek nehéz volt, ennek nagyon sokan érezték a súlyát. Nem volt kérdés, hogy segítenünk kellett: szívből örülök annak, hogy hozzá tudtunk járulni ehhez a csodához.

Baliga János a segélyszervezet munkatársaival az átadáson
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Hollandiai Magyarok Szervezete három éve csatlakozott a Cipősdoboz Akcióhoz.

– Tíz éve a közösségi oldalon szerveződtünk, ahol mára közel 40 ezer követőnk van – mutatta be az igencsak népes csapatot Balogh Gábor. – Sikerült összefognunk a hollandiai magyarokat azzal, hogy elsősorban rendezvényeket szervezünk, ismert közéleti embereket hívunk meg, és segítjük egymást a külhoni élet mindennapi problémáinak megoldásában. Természetesen fontos, hogy részt vegyünk jótékonysági programokban is.

 

A hollandiai magyarok figyelmét Vujity Tvrtko televíziós hívta fel a kezdeményezésre, aki egyik ottani előadása után mint a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete beszélt a Cipősdoboz Akcióról.

– Azonnal eldöntöttük, hogy csatlakozunk! Tavaly 1200 dobozt gyűjtöttünk össze, ez a szám idén 816 lett, de a járvány okozta körülményeket figyelembe véve ez a kisebb eredmény is minden várakozásunkat felülmúlta. Ez hatalmas öröm, boldogok vagyunk, hogy mi lehetünk a külföldön élő magyarok egyik „bárkája”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában