Adományok a gyermekotthonok lakóinak

2020.12.16. 17:00

223 Fejér megyei gyermek karácsonyát teszi boldogabbá a Honvédelmi Minisztérium

A Honvédelmi Minisztérium karácsonyi adománygyűjtés keretében felajánlott ajándékokat juttatott el a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartásában működő gyermekotthonok lakóinak, amelyeket szerdán, Székesfehérváron Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át a gyerekeknek.

MTI

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ruszin Romulusz elmondta, hogy második alkalommal tesznek eleget a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésének, és tavaly is Fejér megyébe juttatták el ajándékaikat. Megjegyezte, valamennyi kollégája csatlakozott az akcióhoz, mindenki a saját jövedelméből adományozott névre szóló – a gyerekek személyes kéréseihez igazodva – minőségi ajándékokat. Úgy fogalmazott: „talán ezzel a gesztussal azt is tudjuk bizonyítani, hogy nem olyan rossz Magyarországon élni és itt gyereknek lenni, az pedig külön öröm számunkra, hogy Székesfehérváron, a Magyar Honvédség ”fővárosában„ örvendeztethetjük meg a fiatalokat.” Az államtitkár felolvasta Benkő Tibor honvédelmi miniszter levelét, aki azt írta, bízik benne, hogy ajándékaikkal szebbé tehetik a karácsonyt a gyerekeknek, és megtörhetik a szürke hétköznapok egyhangúságát – tájékoztat az MTI.

Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója és Kollárné Nagy Szilvia, Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ megbízott vezetője (b-j)
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A tárcavezető kiemelte: karácsonykor igyekszik mindenki olyanokkal együtt ünnepelni, akiket szeret. Reményét fejezte ki, hogy az intézményben élő gyerekek mellett is vannak ilyen társak. Ruszin Romulusz kérdésre elmondta, összesen 223 gyermek kapott ajándékot a minisztériumtól. Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei kirendeltségének igazgatója rámutatott, hogy az intézményekben ugyan kicsit más a karácsony, de az advent ott is a várakozásról szól, és „nemcsak a karácsonyi ajándékokat várják közösen, hanem a kis Jézus születését is”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában