új tornaterme jövő év végére készülhet el

2020.12.08. 17:27

120 milliós beruházás Beloianniszban

A Parlament Varga Béla termében tartott sajtótájékoztatót Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Sárfalvi Péter, a sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Tessely Zoltán, Fejér megye 3. választókerületének országgyűlési képviselője és Papalexisz Kosztasz, Beloiannisz polgármestere.

Korondy Tamás

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Papalexisz Kosztasz, Beloiannisz polgármestere

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Semjén Zsolt beszédében kitért Beloiannisz történelmére. Elmondta, Mihail Sztáikosznak, Magyarország és Közép-Európa exarchája, a Konstantinápolyi ortodox egyház helyi vallási vezetőjének elévülhetetlen érdemei voltak Beloiannisz fejlődésében és abban, hogy felépülhetett egy gyönyörű ortodox templom. Mai napig nevét viseli egy park is a községben.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Papalexisz Kosztasz, Beloiannisz polgármestere
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Semjén közölte, a Magyar Kormány 120 millió forinttal támogatta Beloianniszt. Ebből a forrásból újulhat majd meg a művelődési otthon, a tornaterem és a Mihail Sztáikosz park is.

Papalexisz Kosztasz polgármester megköszönte Tessely Zoltán képviselőnek, hogy közvetített a kormány a falu között, és Semjén Zsoltnak, hogy tettekkel is szívén viseli Beloiannisz sorsát. A sajtótájékoztató előtt Tessely Zoltán képviselőtől megtudtuk, a fejlesztések a jövő év tavaszán kezdődhetnek majd, s várhatóan 2021 év végére be is fejeződhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában