parkoló és napelemes lámpa

2020.11.19. 14:45

Tradicionális piacunk – Több beruházás is a végéhez ért Bicskén

Csöndben fejeződött be két nagyszabású beruházás, egyelőre a műszaki átadása történt meg a városi piacnak és a Bicske Szíve Park futópályájának, más egyebekkel együtt.

Zsohár Melinda

Fotó: Székely Nóra

A városi piac előkészítése 2018-ban kezdődött, ám többszöri közbeszerzést igényelt a kivitelezés. Időközben robbantak az építőipari árak, végül 130 millió forint uniós és 250 milliós nemzeti forrásból, valamint 219 millió forintnyi önkormányzati önerőből elkészült a Nagy Károly téren a létesítmény, tájékoztatott Székely Nóra településmérnök, projektmenedzser. Négy nagy zárt épületet emeltek, félig nyitott terek, kis üzletek biztosítják majd az árusítást, vizesblokk, kihelyezett asztalok, s negyven aszfaltos parkoló szolgálja az őstermelőket, eladókat. Rekord­idő alatt, idén április 23-ától november 13-áig zajlott le a kivitelezés, a műszaki átadás megtörtént, folyik a használatbavételi engedélyeztetés.

Fotó: Székely Nóra

A Bicske Szíve Parkban 339 millió forintos beruházás révén, 219,5 millió forint támogatásból, illetve önerőből valósult meg a szintén jelentős fejlesztés. Futópálya, gyalogos­út és átkelőhely, napelemes világítótestek, negyvenhárom gyeprácsos parkoló, valamint lakályos szabadtéri környezet és illemhely fogadja a szabad­idejüket igényesen eltölteni kívánókat. Itt található a városi uszoda, a város kemencéje; évről évre bővíti és fejleszti a város a központjában a Bicske Szíve Parkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában