Útfelújítás és hajléktalankérdés

2020.11.16. 17:30

Jövő tavaszra elkészül a Mártírok útja – Online fogadóórát tartott Cser-Palkovics András

A munkanélküliség, az óvodák, bölcsődék koronavírussal kapcsolatos teendői és a hajléktalanság kérdésköre is sokakat foglalkoztat.

Héjj Vivien

A Mártírok útja felújításának második üteme közel félmilliárd forintból zajlik

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az online fogadóóra nem új keletű, ám elmondhatjuk, hogy ez alkalommal rekordokat döntögető mennyiségű kérdés érkezett Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalára. A témák igen sokrétűek voltak, szóba kerültek útjavítások, közvilágítással kapcsolatos kérdések, és a megváltozott munkaképességűek munkába állásának lehetőségei is.

– Rengetegen veszítjük el a munkahelyüket ebben az időben, talán ez annyira nem is lenne furcsa. De mi van abban az esetben, ha ez egy olyan személlyel történik, aki megváltozott munkaképességű, esetleges fogyatékkal élő? A munkaerőpiaci integráció – ha sikerül – egy roppant jó dolog. De ezekkel az emberekkel ki foglalkozik? Mert ők nem fognak tudni sem katonának, sem közmunkára menni, mert az orvosin nem mennek át – tette fel a kérdést az egyik hozzászóló, aki elmondta, a problémájára nem először szeretne választ kapni, azonban érdemi információkat eddig még nem kapott.

– Szerencsére a számok nem azt mutatják, hogy a mostani időszakban tömegesen vesztették volna el az emberek az állásukat, sőt az ipar bizonyos területein újra jelentős munkaerőhiány van. Természetesen a második hullám gazdasági hatásai még nem igazán felmérhetők és bizony vannak nehéz anyagi helyzetben került területek, például a vendéglátás. Éppen tárgyalunk egyébként egy állami hátterű, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató céggel annak érdekében, hogy Fehérváron is legyen telephelye. Sok embernek adhatna munkát – közölte válaszában Cser-Palkovics András.

A Mártírok útja felújításának második üteme közel félmilliárd forintból zajlik
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mártírok útja

Rendszeresen visszatérő kérdés az utóbbi időben a Mártírok útjának felújítási munkálata. A befejezést már mindenki izgatottan várja, így természetesen ez a kérdés is napirendre került. A válaszból kiderült, a jelenleg zajló II. szakasz munkálatai a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó szakaszt érintik. A beruházás összesen 456,47 millió forintból valósulhat meg, a befejezés pedig 2021 tavaszára várható.

Koronavírus

A koronavírus kapcsán felmerült a kérdés, kötelesek-e az óvodák és a bölcsődék tájékoztatni az összes szülőt arról, ha fertőzött van az intézményben? A polgármester válaszában hangsúlyozta, az intézmény nem köteles erre. Az intézkedéseket a hatóságok állapítják meg, és annak a végrehajtására köteles az adott intézmény.

Hajléktalanok

Többen panaszkodtak arra, hogy a Palotavárosi Óvoda melletti erdőrésznél rendszeresen feltűnnek a hajléktalanok, akik amellett, hogy tüzet gyújtanak a környéken, sok szemetet is hagynak maguk után, mindezek sokszor a gyermekekben is félelmet keltenek. Cser-Palkovics András polgármester válaszában leírta, a hajléktalanokat nem kényszeríthetik a Kríziskezelőbe, habár biztosított számukra a megfelelő férőhelyszám, és a tesztelési lehetőség. Hozzátette, a Kríziskezelő szakembereit értesítheti az, aki közterületen hajléktalannal találkozik. Ekkor a szakemberek a helyszínre mennek és elvégzik a szükséges ellátási feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában