gyakorlatozás

2020.11.01. 16:43

Közlekedési balesetnél segítettek a Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők Alapítvány tagjai

Bázisukon tartották „Segítségnyújtás közúti közlekedési balesetnél!” című gyakorlatukat a csapat tagjai.

feol.hu

Fotó: Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők Alapítvány Facebook

Mivel mottójuk az, hogy „segíts minden esetben, minden helyzetben, ha valaki rászorul”, ezért szeretnék, ha egy esetleges közúti balesetnél, ha még nincs a helyszínen mentő, orvos, tűzoltó az önkénteseik készen állnának arra, hogy segíteni tudjanak a bajbajutott személyeken.

A mentésvezető, Balog Lajos képzett életmentő és vízimentő, Németországban esetkocsin is dolgozott, így rengeteg balesetnél állt helyt kitűnően.

Fotó: Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők Alapítvány Facebook oldala

Az elméleti rész tanulmányozása után" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> imitáltak egy balesetet, és begyakorolták azokat a mozdulatokat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek egy beavatkozás során.

Az önkéntesek képzése nem csak házon belül történik, különböző tanfolyamok elvégzése kötelező számukra, ilyen a 40 órás tűzoltó alaptanfolyam, a reanimálás-újraélesztő tanfolyam, az elsősegély nyújtó Plus tanfolyam, valamint a Magyar Honvédséget is megkeresték szanitéc képzéssel kapcsolatban, és amint lehetséges, egy nagyon komoly 450-600 órás képzésben vehet majd részt egy-két arra fogékony önkéntesük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában