Pro Cultura Albae Regiae

2020.11.01. 15:10

Ki kapja meg Székesfehérvár kulturális díját? Várják a javaslatokat

A Székesfehérvár Önkormányzata által alapított „Pro Cultura Albae Regiae” díjjal olyan személyeket, közösségeket vagy együtteseket ismernek el, akik a város kulturális életét gazdagítják. Az elismerésre természetes vagy jogi személyek tehetnek ajánlást, melyet a Polgármesteri Hivatalba kell eljuttatni november 20-ig.

ÖKK

Fotós: NAGY NORBERT

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával fejezi ki tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását.

A „Pro Cultura Albae Regiae” díj évente egy alkalommal adományozható annak a természetes személynek, közösségnek vagy együttesnek, aki, vagy amely kiemelkedő tevékenységével gazdagította Székesfehérvár kulturális életét, és szolgálta lakóinak művelődését. Az elismerés adományozására bármely természetes vagy jogi személy javaslatot tehet.

A javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, a díj adományozására javasolt személy, közösség nevét, elérhetőségét, tevékenységének részletes méltatását.

A díj adományozására vonatkozó javaslatokat november 20. napjáig írásban lehet benyújtani személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (hétfőn és szerdán 8-12, 13-16óra között, valamint pénteken 8-12 óra között), illetve a Polgármesteri Hivatal portáin kihelyezett irattartókban történő elhelyezéssel, vagy postai úton – november 20. napjáig történő beérkezéssel – az alábbi címre: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Közművelődési és Civil Kapcsolatok Irodája, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.

Kérjük, a borítékon tüntessék fel a kitüntetés elnevezését!

Vezető képünkön a 2020-as díjazott, Tombor Tímea. Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában