Könnyebb lesz megközelíteni a fővárost

2020.11.04. 07:15

Jelentős előrelépés lesz az új út Etyeken

Bejárást szervezett a település polgármestere, Zólyomi Tamás, hogy egy tervezett új út nyomvonalát bemutassa a nyilvánosságnak. Ha a beruházás elkészül, egy Etyekhez tartozó településrész és a főváros is könnyebben megközelíthető lesz majd.

Palocsai Jenő

Etyekről, Dávidmajorból is könnyebb lesz a fővárosba jutás a Herceghalom felé vezető, tervezett úton

Fotó: Grafika: Önkormányzat

Kedden tartották az Etyek–Dávidmajor–Herceghalom összekötő út sajtónyilvános bejárását. Az eseménynek számos meghívott vendége volt, többek között Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, de képviseltette magát a Magyar Közút Zrt. is, valamint jelen voltak az érintett települések polgármesterei is.

Maga a bejárás némi késéssel tudott csak elkezdődni és előtte az etyeki polgármesteri hivatal épületénél volt a gyülekező, ahol Zólyomi Tamás polgármester elmondta, hogy két célt is szolgál az az út, mely összekapcsolja Etyeket Herceghalommal. Az egyik az összeköttetés Budapesttel, a másik, a szinte elszigetelt etyeki településrész, Dávidmajor bevonása a vérkeringésbe.

Etyekről, Dávidmajorból is könnyebb lesz a fővárosba jutás a Herceghalom felé vezető, tervezett úton
Grafika: Önkormányzat

A polgármester hangsúlyozta:

– A főváros agglomerációjához tartozó településeknek fontos lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy a lakosok könnyen eljussanak dolgozni, tanulni Budapestre.

Ha az új, hozzávetőlegesen 6 kilométeres útszakasz elkészül, Etyek lakosai a nagy forgalmú utak elkerülésével, biztonságosan eljuthatnak Herceghalomra, ahonnan könnyen megközelíthető a főváros. Mint megtudtuk, a tervek között szerepel egy parkoló kiépítése is, hogy minél többen döntsenek a tömegközlekedés mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában