Koronavírus Fejérben

2020.11.26. 13:23

Húsz ózongenerátort adományozott a mentőknek a Videoton

A Videoton Holding Zrt. csatlakozott tagvállalata, a VT Artrans Kft. kezdeményezéséhez, és a két cég 10–10 ózongenerátort ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közreműködésével az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei mentőállomásainak számára.

V. Varga József

A Videoton ózongenerátorokat adott át a fehérvári mentőszolgálatnak

Fotó: a vállalat

A Videoton cégcsoport a koronavírus-járvány kezdetén átfogó támogatási programot indított a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából. Ennek elemeként 10–10 speciális, szivargyújtóról is működtethető ózongenerátort adományozott a mentőszolgálat megyei mentőállomásai számára összesen több mint egymillió forint értékben – tájékoztatta lapunkat Ódry Anna, a társaság PR és marketing vezetője.

A vállalatcsoport és a Fejér megyei mentőszervezet között több éve kialakult támogatói kapcsolat van. A megyei mentőszolgálat jelenleg is teljes kapacitással, az önkéntes orvostanhallgatókat is bevonva napi 24 órában folyamatosan küzd a járvány frontvonalában, de a járművek fertőtlenítése hatalmas feladatot ró az állományra. Az ózongenerátor a szivargyújtóra csatlakoztatva 20-30 perces működési idő után teljes mértékben elpusztítja a légtérben található vírusokat és baktériumokat, ezáltal gyors és hatékony fertőtlenítést biztosít.

A Videoton ózongenerátorokat adott át a fehérvári mentőszolgálatnak
Fotó: a vállalat

A fentieken túl a Videoton nagy hangsúlyt fektet a járvány terjedésének lassítására, amelynek legfontosabb eleme a munkatársak egyéni felelősségének növelése. Ezért a korábban bevezetett védőintézkedések, ingyenes influenzaoltás és a COVID-gyanús dolgozók szűrése mellett a Videoton ipari park teljes területén – összhangban az országos ajánlásokkal – kötelezővé tette a maszk viselését. Emellett a vállalatcsoport támogatásokkal ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit vérplazma adására, amely a súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában