Koronavírus Fejérben

2020.11.27. 08:17

Fertőtlenítővel támogatta a Hankook az iskolákat

A Hankook Tire Magyarország Kft. arról számolt be sajtóközleményében, hogy fertőtlenítőszerekkel támogatta a dunaújvárosi és a kistérségi általános iskolákat.

Molnár Emese

Mint írták, ezekben az intézményekben csak akkor előzhető meg a vírus megjelenése és továbbterjedése, ha a javasolt maszkhasználat mellett fokozottan betartják a higiénés szabályokat mind a diákok, mind az iskolák dolgozó – számolt be róla a duol.hu.

A rendszeres fertőtlenítés és a gyakori kézmosás miatt a szükséges eszközök állandó pótlásra szorulnak. A Hankook több száz liternyi kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású folyékony szappant, felületfertőtlenítő spray-t és több tíz kilogrammnyi klórport osztott ki kilenc településen. A támogatás megvalósításában a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány segítette a vállalat munkáját. Az iskolák örömmel fogadták az adományt, az intézményvezetők úgy nyilatkoztak, hogy ezek a termékek olyan fogyóeszközök, amikből az intézményben soha nem lehet hiány.

A vállalat már az első jár­vány­ügyi hullám idején is több ízben segített: akkor tisztítószer-adománnyal támogatta az idősotthonokat, élelmiszer-adománnyal a rászoruló családokat, soron kívüli abroncsadománnyal számos egészségügyben dolgozó szervezetet, valamint notebookokat ajánlott fel olyan diákoknak, akik családjuk hátrányos anyagi helyzete miatt egyébként kiszorultak volna a digitális oktatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában