Fejér évfordulós emlékei

2020.11.23. 07:25

A magyar űrhajósok Székesfehérváron és egy szívrabló taxisofőr

FMH

Vincz úr rovata

2000. november 23-án a hagymáról írt Vincz József kertészmérnök, akinek anno saját rovata volt a Fejér Megyei Hírlapban. „Szakorvosok ajánlják betegeiknek is, hogy fogyasszanak minél több hagymát, ajánlatos már kora tavasszal a póréhagyma vagy a téli sarjadékhagyma is. Eltekintve a mai ember számára sokszor kellemetlen, bűzlő szaghatástól, jó egészségünk érdekében megtalálhatjuk azért a fogyasztásra alkalmas időt, így étrendünkbe mindennap beiktathatjuk.”

Magyar kézben van már

Az 1990. november 21-i lap első oldalán szép hír jelent meg: Kiürültek a szovjet laktanyák címmel. „Csendben, minden felhajtás nélkül elmentek Fehérvárról a szovjet katonák. Egészen pontosan: harcra fogható alakulat már nincs a városban. Tegnap zajlott és ma zajlik az úgynevezett lovassági laktanya átadása, egy hete vették át a Seregélyesi úti laktanyát. […] Magyar kézben van már ezenkívül 396 lakás.”

Űrhajósok Fehérváron

1980. november 22-én a ­Fejér Megyei Hírlap címlapján A magyar űrhajósok Székesfehérváron címmel szólt a címlapsztori. „Régóta várt, kedves vendégek látogattak tegnap Székesfehérvárra. Farkas Bertalan alezredes és Magyari Béla őrnagy. Az első magyar űrhajóst és társát mindenütt rendkívül nagy barátsággal és meleg szeretettel köszöntötték.”

Olvasták ezt a regényt?

A Fejér Megyei Hírlap a mögöttünk hagyott szombaton 50 éves lapszáma, az 1970. november 21-én megjelent újság 5. oldalán egy szívrablóról írt, íme: A dörzsölt, fineszes ember egy taxisofőr, aki a női szívek és csábos mosolyok megrablója. […] Ahol bűnét elköveti: a Szívrabló című könyv, melyet Gerencsér Miklós írt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában