felajánlás

2020.11.04. 07:25

A gyógyulás útján jár Horváth Hella, sőt, egy hasonló sorsú gyermeknek is segít

Egyre nagyobb az összefogás Horváth Hella érdekében, akinek rehabilitációját segítendő nemrég újabb felajánlás érkezett.

Bokros Judit

Horváth Hella hálás a jótékonysági árverésért, barátai, családja, ismerősei támogatásáért

Fotó: család

A finom, törékeny, madárrajongóként és csodálatos origamik alkotójaként is ismert könyvtáros, Horváth Hella több mint egy éve bénult le. Egy ritka, autoimmun, elsősorban a perifériás idegeket érintő betegségben, Guillain–Barre-szindrómában (GBS) szenved.

Az elmúlt hónapokban már nagyon sokat változott az állapota, a kezelésnek és a rehabilitációnak köszönhetően eljutott odáig, hogy mankóval tud járni és sok mindent újra meg tud csinálni egyedül. Hella célja az, hogy segédeszköz nélkül tudjon járni és képes legyen

autót vezetni. Ezért dolgozik keményen fizikálisan, lelkileg és szellemileg. Segítői is vannak, sokan drukkolnak érte, a minap ráadásul a Köfém Művelődési Házban Simon József igazgató bejelentette a 30 éve indult Agárdi Művésztelep záró kiállításán, hogy a fehérvári kötődésű Vida László Madárfészek című festményét aukcióra bocsátják. A bevételt fölajánlják Hellának, hogy ezzel segítsenek be a rehabilitáció költségeinek fedezésébe.

A Köfém Művelődési Ház igazgatója, Simon József (képünkön) és kollégái aukciót hirdettek Horváth Hella javára. Vida László Madárfészek című festményére lehet licitálni, Miklós János keramikus pedig fölajánlotta Tisztító tűz című kerámiáját. Hellának örömöt és meglepetést okozott a kezdeményezés. Miközben dolgozik a saját gyógyulásán, ő is segíteni próbál: a fizikoterápián megismerkedett a kétéves Zsombival, akivel sorstársak a GBS miatt. Hella szeretne közreműködni a kisfiú felépülésében. A szülőkkel sokat beszélget, közben pedig azon van, hogy Zsombi történetéről is minél többen szerezhessenek tudomást.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Most újabb felajánlás történt: a keramikus, Miklós János Tisztító tűz című mázas kerámiáját bocsátotta licitre. Kikiáltási ára 50 ezer forint, a festményé 40 ezer forint volt. Az aukció november 27-ig tart, és a művelődési ház elérhetőségein lehet licitálni, valamint a kezdeményezéstől függetlenül is tehető fölajánlás Hellának.

Horváth Hella hálás a jótékonysági árverésért, barátai, családja, ismerősei támogatásáért
Fotó: család

Utóbbi lehetőség iránt már többen érdeklődtek. A kedvezményezett nagyon boldog és hálás. Emellett azonban kis sorstársára is felhívja a figyelmet: a kétéves, szintén GBS-ben szenvedő Zsombor állapotának javulásáért drukkol, ebben is próbál segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában