Felavatták a város babazászlóit

2020.10.29. 11:30

Újra gazdára talált a fehérvári vándorbölcső

A ringatót ünnepélyes keretek között vehették át: az idén a Keresztesi családhoz kerül.

Héjj Vivien

Ünnepélyes keretek között találta meg új otthonát a székesfehérvári bölcső – képünkön a leendő szülők, Renáta és Gábor

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány kilenc éve indította útjára országos hagyományteremtő kezdeményezését, amelynek keretében a csatlakozó önkormányzatokat, közintézményeket, otthonokat és magánházak tulajdonosait arra buzdítják, hogy tűzzenek ki zászlót épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük. A mozgalmat idén ősszel újraindították, október 28-ig mintegy 105 önkormányzat tette ki az új életeket és a család értékét hirdető lobogókat.

A SZÉNA Egyesület a Családokért a város önkormányzatával közösen A Hiemer-házra tűzte ki szerdán a rózsaszín és kék grafikával ellátott zászlókat.

Az egyesület céljainak elérését segíti a vándorbölcső is, melyet a jövőben is minél több családhoz szeretnének eljuttatni. Idén azt a Keresztesi család vehette át ünnepélyes keretek között. Az egyesület elnöke elmondta, miért tartja fontosnak, hogy a megyeszékhely is csatlakozott a kezdeményezéshez.

– Városunk mindig is családbarát volt, ezt a mozgalmat meghirdető alapítvány 2017-ben szakmai elismeréssel is jutalmazta. A babazászlók története 2011-re nyúlik vissza, a lobogókat azóta igényelhetik azok a családok, akiknél kisgyermek születik. Fontosnak tartjuk, hogy Fehérvárnak is legyen, ezzel is próbáljuk a családbarát szemléletet erősíteni és felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos az, hogy családban gondolkozzunk – fogalmazott Bálesné Elekes Rita elnök.

Ünnepélyes keretek között találta meg új otthonát a székesfehérvári bölcső – képünkön a leendő szülők, Renáta és Gábor
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester beszédében kiemelte, a városban emelkedő tendenciát mutat a születések száma, s bízik abban, hogy ez a jövőben is így marad.

– Szerintem mindenki tudja, aki gyermeket vár, gyermeket szeretne, hogy ennél nagyobb öröm az életben nincsen. Fontos, hogy jó értelemben véve ennek reklámot is adjunk és ösztönözzük a fiatalokat, hogy vállaljanak gyereket, gyerekeket, mert ez az élet csodálatos ajándéka. A két kicsi zászló ezt is szimbolizálja – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, Székesfehérváron évente átlagosan 2500–2600 gyermek születik.

A vándorbölcső tizenharmadik „lakója” Keresztesi-Dávid Renáta és Keresztesi Gábor kislánya lesz, akit januárra várnak a leendő szülők.

– Nagy segítség lesz ez a bölcső, hiszen a kisbabáknak nagyon fontos a ringatás, ez segíti a fejlődésüket is. A mi csöppségünk január 7-én érkezik, Fruzsinának fogjuk hívni – mesélte Keresztesi-Dávid Renáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában