közel ezer tő növény

2020.10.16. 16:43

Új zöld sávot ültettek a Városgondnokság szakemberei a Várkörúton

A Városgondnokság kertészei csütörtökön mintegy ezer tő évelő növényt ültettek be a Várkörúton az Országzászló tér és a Bíróság közötti zöld sávba. A Rab János kertészmérnök tervei alapján készült zöld sáv gyönyörű lesz jövő nyárra, ha nem tapossuk ki a virágokat. 

Fotó: Városgondnokság

A Városgondnokság mély tisztelettel kér mindenkit, hogy az Országzászló téri vagy a Bíróság előtti gyalogos átkelőhelyeket használják és ne tapossanak ösvényeket az ágyásban!

Fotó: Városgondnokság

Kékszakállt, bíborkasvirágot, kokárdavirágot, macskamentátveronikát, díszfüveket, öszirózsákat, levenduát, cickafarkot és varjúhájt ültettek a kertészek a zöld sávba.

Fotó: Városgondnokság

Az évelő növényeknek az ápolási munkája minimális az egynyáriakhoz képest és igyekeztek nagyon sűrűn ültetni a növényeket, ami rendkívül szép látványt nyújt jövő nyárra. Az ilyen fajta ágyás nagy előnye, hogy a növények nyárra összezárnak és gyommentesen is tartják a területet. A legnagyobb feladat ezekkel a növényekkel, hogy minden tavasz elején vissza kell vágni. A zöld sávban 30 – 90 centiméter nagyságúra nőnek a virágok és rendkívül színesek lesznek az út szélén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában