összefogtak az önkéntesek

2020.10.01. 07:10

Tuskó volt az akadály az abai templomkertben

Lassan elkészül a helyi katolikus templom kertjének kerítése is, s ez főként a lakosok összefogásának érdeme lesz.

Korondy Tamás

Varga Gábor országgyűlési képviselő (b2) a dolgos kezek mellett. A kerítés utolsó oldala a hét végén kerülhet a helyére

Fotó: Abai önkormányzat

Már egy hete befejezték a katolikus templom kertjének rendezését az abaiak. A lelkes, önkéntes csapat nagy része a frissen megalakult Fiatalok Abáért csoport tagjai voltak, akik összegyűjtötték a kerti hulladékot, ágmaradványokat, falevelet, kigereblyézték az egész kertet. Emellett a kerítés egy szakasza is elkészült azon a részen, ahol nem kellett kőművesmunkát végezni, vagyis javítani a kerítésalapot.

Varga Gábor országgyűlési képviselő (b2) a dolgos kezek mellett. A kerítés utolsó oldala a hét végén kerülhet a helyére
Fotó: Abai önkormányzat

A csapatot meglátogató Varga Gábor ország­gyűlési képviselő örömének adott hangot, hogy mennyire erősen össze tud fogni az abai lakosság. A katolikus templom kertjében már csak a kerítés befejezése maradt hátra a hét végén, s erre Mikula Lajos polgármester egy újabb összefogást indítványozott az abaiaknak: szombaton kihúzták a még hátralévő 180 méterre a dróthálót, majd a terület teljes bekerítése érdekében a kerítés hiányzó részeit is a helyére illesztették volna, de nem volt olyan egyszerű a helyzet.

– A kerítés egyik oldalával még mindig nem készültünk el, mivel egy kisebb tuskó az utunkba állt, amelyet ki kell szednünk, de utána már nem lesz több teendőnk – zárta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában